Η θεραπεία με τεστοστερόνη βελτιώνει τις επιδόσεις στο σεξ στην τρίτη ηλικία

09a0bbae-277e-4e54-9afa-864309d8b40f.jpg

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το σεξ και καλύτερες σεξουαλικές λειτουργίες έχουν οι ηλικιωμένοι που κάνουν θεραπεία τεστοστερόνης.

Η ελεγχόμενη διπλά «τυφλή» κλινική μελέτη, η μεγαλύτερη του είδους μέχρι σήμερα, που έγινε με παράλληλη χρήση εικονικού φαρμάκου (πλασίμπο) για λόγους σύγκρισης, πραγματοποιήθηκε σε 470 ετεροφυλόφιλους άνδρες άνω των 65 ετών σε 12 πανεπιστημιακά νοσοκομεία των ΗΠΑ και διήρκεσε ένα έτος.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γκλεν Κάνιγχαμ του Κολεγίου Ιατρικής Μπέιλορ του Χιούστον στο Τέξας, έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό κλινικής ενδοκρινολογίας «Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism».

Οι συμμετέχοντες λάμβαναν είτε τεστοστερόνη, είτε ψευδοφάρμακο, χωρίς ούτε οι ίδιοι, ούτε οι γιατροί τους να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιος είχε πάρει τι. Η σεξουαλική λειτουργία των ηλικιωμένων παρακολουθούνταν μέσω της συμπλήρωσης ερωτηματολογίων ανά τρίμηνο. Διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν πάρει τεστοστερόνη εμφάνισαν συστηματική βελτίωση της λίμπιντό τους και καλύτερες επιδόσεις στο σεξ, όπως μεγαλύτερη συχνότητα επαφών, μεγαλύτερη διάρκεια κάθε επαφής, νυχτερινές στύσεις, επιθυμία για αυνανισμό κ.α. Κάτι ανάλογο δεν παρατηρήθηκε σε όσους είχαν πάρει το πλασίμπο.

Όσο κανείς γερνάει τόσο μειώνονται τα επίπεδα της τεστοστερόνης του, αν και η μείωση διαφέρει από άνδρα σε άνδρα. Τα τελευταία 15 χρόνια, όλο και περισσότεροι άνδρες καταφεύγουν στη λύση της τεστοστερόνης για να ξαναβρουν τη σεξουαλική ορμή της νεότητάς τους.

Η νέα μελέτη, που υποστηρίχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε ότι η εν λόγω ορμονοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες της τρίτης ηλικίας με χαμηλή σεξουαλική διάθεση. Όμως, εκτός από το ζήτημα της αποτελεσματικότητας, η έρευνα δεν ήταν αρκετά μεγάλη ούτε αρκετά μακρόχρονη για να διερευνήσει τις πιθανές παρενέργειες της θεραπείας στο καρδιαγγειακό σύστημα ή στον προστάτη.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons