Πέντε συνήθειες που φέρνουν υπερβολικά αέρια

aeria.jpg

Είτε το παραδέχεστε είτε όχι, όλοι έχουμε αέρια τα οποία αποβάλουμε με το ρέψιμο ή μέσω του ορθού. Συμβαίνουν όταν το φαγητό διασπάται στο παχύ έντερο και παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι έχουν πολλά αέρια, κατά μέσο όρο τα αποβάλουν περίπου 14 φορές την ημέρα!

Σε κάθε περίπτωση τα υπερβολικά αέρια μπορεί να είναι σημάδι ότι το σώμα σας προσπαθεί κάτι να σας πει. Και μπορεί να θέλετε να το ακούσετε…

Καταναλώνετε πολλές φυτικές ίνες

Παρόλο που το πεπτικό σύστημα για να είναι υγιές χρειάζεται τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ώστε να λειτουργήσει σωστά, η κατανάλωση πέρα από το συνηθισμένο μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα. Η συνιστώμενη ποσότητα φυτικών ινών είναι 20 έως 35 γραμμάρια την ημέρα. Μπορείτε να αποφύγετε αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες, εισάγοντας τις φυτικές ίνες στη διατροφή σας σιγά-σιγά και όχι απότομα.

Εάν νιώσετε χειρότερα μετά την κατανάλωση φυτικών ινών, δοκιμάστε να μειώσετε το ποσό της πρόσληψης φυτικών ινών για να δείτε αν βελτιώνεται το πρόβλημα και εντάξτε το περπάτημα στη καθημερινότητά σας.

Είστε αλλεργικοί στο γάλα

Το φούσκωμα στην κοιλιά ή τα αέρια αποτελούν συμπτώματα της δυσανεξίας στη λακτόζη. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι αγνοούν ότι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, που είναι ουσιαστικά ο αποκλειστικός υδατάνθρακας του γάλακτος. Ειδικότερα 40 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν το ένζυμο αυτό που είναι απαραίτητο για την πέψη των γαλακτοκομικών προϊόντων και ακόμα περισσότεροι είναι εκείνοι που έχουν αλλεργία σε κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν. Και αν δεν αποτελεί πρόβλημα τώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παρουσιαστεί πρόβλημα αργότερα, αφού το 75% των ανθρώπων έχουν μειωμένη ικανότητα να επεξεργάζονται τη λακτόζη, καθώς γερνούν.

Επιλέγετε λάθος τροφές

Τα φασόλια προκαλούν πολλά αέρια, αλλά και λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελλών, μπορεί επίσης να προκαλέσουν αέρια και φούσκωμα. Ένας άλλος βασικός ύποπτος είναι οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, ειδικά το αλκοόλ και τα σάκχαρα. Το ιδανικό είναι να κρατάτε ημερολόγιο με τις τροφές που καταναλώνετε ώστε να μάθετε καλύτερα το σώμα σας και να προσδιορίσετε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε.

Τρώτε πάρα πολύ γρήγορα

Η κατάποση αέρα (αεροφαγία) είναι μια συνηθισμένη αιτία συγκέντρωσης αερίων στο στομάχι. Όλοι μας άλλωστε καταπίνουμε μικρές ποσότητες αέρα όταν τρώμε ή πίνουμε κάτι. Το γρήγορο όμως φαγητό, το κάπνισμα και το μάσημα της τσίχλας, έχουν ως αποτέλεσμα την κατάποση περισσότερου αέρα.

Κάνετε καθιστική ζωή

Μήπως άλλαξε κάτι στην καθημερινότητά σας; Δηλαδή, μήπως από εκεί που είχατε μια ζωή με κίνηση και ενεργητικότητα, ξαφνικά γυρίσατε σε μια καθιστική ζωή, γεγονός που σημαίνει ότι οι τροφές τις οποίες καταναλώνετε αργείτε πολύ να τις χωνέψετε εξ’ αιτίας της καθιστικής ζωής που κάνετε;

Το περπάτημα, η ποδηλασία, το τρέξιμο και άλλες μορφές γυμναστικής βοηθούν στην κίνηση του αέρα εντός του πεπτικού σωλήνα, ανακουφίζοντας από το φούσκωμα.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons