Πώς θα απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες

katsarides.jpg

Ποιος δεν σιχαίνεται τις κατσαρίδες; Συμφωνούμε όλοι πώς τις σιχαινόμαστε ακόμα και σκοτωμένες και δεν τις θέλουμε κοντά μας. Δυστυχώς όμως η αγαπημένη όλων μας εποχή του χρόνου, που δεν είναι άλλη από το καλοκαίρι, έχει και αυτά τα αντιπαθητικά έντομα: τις κατσαρίδες.

Για να απαλλαγούμε με φυσικό τρόπο από αυτές είναι μια αργή διαδικασία που όμως αξίζει να δοκιμάσει κανείς. Αυτό επειδή μπορεί με τα ισχυρά εντομοκτόνα να έχουμε αμέσως αποτελέσματα, όμως εκθέτουμε την οικογένειά μας σε χημικές ουσίες. Μάθετε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες με φυσικό τρόπο.

Καθαριότητα, καθαριότητα και πάλι καθαριότητα

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα παράσιτα των νοικοκυριών, έτσι και οι κατσαρίδες προσελκύονται από υπολείμματα τροφών και ειδικά τα λίπη. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ψίχουλα από τρόφιμα στο πάτωμα, άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη και βρώμικη μαγειρική εστία. Αυτό μπορεί να σας φαίνεται «βουνό» τώρα, αλλά αν το κάνετε σε καθημερινή βάση θα δείτε πώς σας παίρνει μισή ώρα το πολύ. Εκτός κι αν έχετε παιδιά, οπότε μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο.

Κλείστε ρωγμές και τρύπες

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να μείνει καμία «χαραμάδα» ανοιχτή ανάμεσα στον τοίχο και τον πάγκο της κουζίνας ή μέσα στο ντουλάπι. Οι κατσαρίδες αλλά κι άλλα έντομα, μπορούν να τρυπώσουν ακόμα και μέσα στο πιο μικρό χώρο, γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχετε σφραγίσει όλες τις τρύπες. Μπορεί να σας πάρει καιρό, αλλά αξίζει ο κόπος , ειδικά αν μένετε σε διαμέρισμα και έχετε γείτονες, οι οποίοι δεν ακολουθούν τους ίδιους κανόνες καθαριότητας με εσάς.

Διορθώστε τυχόν διαρροές νερού

Οι κατσαρίδες προσελκύονται από την υγρασία και το νερό από τις διαρροές στις σωληνώσεις. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τις συναντάμε συχνά κάτω από τον νεροχύτη μας. Μερικές κατσαρίδες μπορούν να επιβιώσουν ακόμα και μήνες χωρίς τροφή, αλλά μόνο για λίγες μέρες χωρίς νερό. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι δεν έχετε διαρροή νερού και επισκευάστε οτιδήποτε χρειαστεί.

Φτιάξτε το δικό σας φυσικό δόλωμα για κατσαρίδες

Αναμείξτε τρία μέρη βορικού οξέος  με ένα μέρος ζάχαρη άχνη. Η ζάχαρη δελεάζει τις κατσαρίδες ενώ το βορικό οξύ τις σκοτώνει. Ψεκάστε το κάτω και πίσω από το ψυγείο, την κουζίνα, το πλυντήριο πιάτων, κάτω από το νεροχύτη και κοντά σε αποθήκες τροφίμων.

Φύλλα δάφνης

Μια φυσική απωθητική ουσία για τις κατσαρίδες είναι τα φύλλα δάφνης. Απλώστε μερικά φυλλαράκια στα μέρη που έχετε δει κατσαρίδες και σας εγγυόμαστε πως δεν θα τις ξαναδείτε μπροστά σας.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons