Έξι συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν βάζουμε αντηλιακό

lathi_antiliako.jpg

Το πρώτο και μεγαλύτερο λάθος είναι να μην φοράμε αντηλιακό. Αλλά θέλουμε να πιστεύουμε πως όλοι γνωρίζουμε πόσο πολύ μπορεί να αυξήσει ο ήλιος την πιθανότητα για καρκίνο του δέρματος και την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Μια νέα αυστραλιανή μελέτη όμως υποστηρίζει ότι η καθημερινή χρήση του αντηλιακού, μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος.

Αλλά ακόμη και όσοι από εμάς έχουμε τις καλύτερες προθέσεις και είμαστε τυπικοί, πέφτουμε σε λάθη όσον αφορά τη χρήση του αντηλιακού, λάθη που κάνουν κακό στο δέρμα. Τώρα λοιπόν που μπήκε το καλοκαίρι και επισήμως  παρουσιάζουμε τα 6 πιο κοινά λάθη.

Χρησιμοποιείτε το ίδιο αντηλιακό με πέρσι

Στα αντηλιακά οι ημερομηνίες λήξης έχουν πραγματικά σημασία. Τα δραστικά συστατικά αλλοιώνονται με την πάροδο του χρόνου που σημαίνει ότι δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά. Πέρα από αυτό, σκεφτείτε ότι ένα ανοιχτό μπουκάλι το πιθανότερο είναι να έχει μολυνθεί με μικρόβια και τα συντηρητικά να έχουν χάσει την αποτελεσματικότητά τους. Καλό είναι να διαβάζετε τις προτεινόμενες συνθήκες αποθήκευσης στη συσκευασία και να φυλάτε τα αντηλιακά σας  σε ένα ντουλαπάκι και όχι στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου ή στην τσάντα της παραλίας.

Βάζετε αντηλιακό στην αρχή της ημέρας και μετά το ξεχνάτε

Αν εκτίθεστε στον ήλιο, το αντηλιακό σας πρέπει να το ανανεώνετε τουλάχιστον κάθε δύο ώρες. Το δέρμα κυριολεκτικά «εξαντλεί» το δραστικό αυτό προϊόν όσο περνά η ώρα, που σημαίνει ότι δεν προσφέρει τίποτα απολύτως μετά από δύο ώρες. Η εφίδρωση και το κολύμπι απορροφούν ακόμα περισσότερο το αντηλιακό, γι’ αυτό και πρέπει να το ανανεώνετε.

Δε βάζετε αρκετό αντηλιακό

Μια μπάλα του γκολφ είναι η ιδανική ποσότητα για να καλύψετε το σώμα σας με αντηλιακό. Οι περισσότεροι από εμάς ωστόσο χρησιμοποιούμε μόνο το ένα τέταρτο της προτεινόμενης ποσότητας. Στο πρόσωπο για παράδειγμα το ιδανικό είναι να απλώνετε ένα κουταλάκι του γλυκού και στο σώμα περίπου 38 γραμμάρια.

Ξεχνάτε να απλώσετε αντηλιακό σε σημεία όπως τα αυτιά ή το κεφάλι

Θα πρέπει να καλύπτετε κι άλλες περιοχές του σώματός σας πέρα από τα χέρια, τα πόδια, το στήθος, την πλάτη και την κοιλιά. Συνήθως όμως ξεχνάμε να προστατέψουμε τρεις συγκεκριμένες περιοχές: το κεφάλι ή τα αυτιά.  Στα σημεία λοιπόν το τα μαλλιά είναι πιο αραιά, κάντε μια μικρή επάλειψη με το αντηλιακό σας. Τέλος ακόμα κι αν φοράτε καπέλο, δεν αρκεί για να προστατέψει τα αυτιά σας. Δεν έχετε λοιπόν παρά να απλώσετε λίγο αντηλιακό και στα αυτάκια σας.

Βάζετε αντηλιακό αφού φτάσετε στην παραλία

Το σωστό είναι να το βάλετε πριν πάτε. Και αυτό επειδή, έτσι το δέρμα σας έχει περισσότερο χρόνο να το απορροφήσει και θα σας προστατέψει από τις ακτίνες UV εκείνα τα πρώτα λεπτά στην παραλία που το δέρμα σας είναι πιο ευάλωτο.

«Ποντάρετε» στο αδιάβροχο αντηλιακό, όταν κολυμπάτε

Φαίνεται ότι τα αδιάβροχα αντηλιακά δεν υφίστανται. Ο αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων (FDA) αναφέρει ότι τα αντηλιακά μπορούν να είναι αδιάβροχα μόνο για 80 λεπτά το πολύ μετά την εφαρμογή τους στο δέρμα…


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons