Ιδρύεται βάση του ΕΚΑΒ εντός του Κέντρου Υγείας Βιάννου

asthrnoforo2.medium.jpg

Η ίδρυση βάσης του ΕΚΑΒ εντός του Κέντρου Υγείας Βιάννου, με ένα ασθενοφόρο και προσωπικό του ΕΚΑΒ, προκειμένου να υπάρχει κάλυψη επί 24ώρου, όλες τις μέρες της εβδομάδας και για όλα τα περιστατικά, που απαιτούν άμεση διακομιδή, της περιοχής του νότιου Ηρακλείου αποφασίσθηκε μετά από σύσκεψη στο γραφείο διοίκησης της ΥΠΕ Κρήτης.

Στη συνάντηση πήραν μέρος η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Ελένη Μαυρομμάτη, ο υποδιοικητής Στέλιος Δημητρακόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς, ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης Νίκος Γιαννακουδάκης και ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης.

Επίσης, αποφασίστηκε η μόνιμη στάθμευση εφεδρικού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας, που θα παραχωρήσει το ΕΚΑΒ από τον υπάρχοντα στόλο του, το οποίο θα λειτουργεί με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) για τον εκμηδενισμό καθυστερήσεων σε περιπτώσεις βλάβης του ήδη υπάρχοντος ασθενοφόρου.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να υλοποιηθεί αμέσως μετά την έγκρισή της από το ΔΣ του ΕΚΑΒ τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, όπως τονίζει σε σημερινή ανακοίνωση της η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Στην ίδια ανακοίνωση η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης αναφέρει :«Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η συνειδητή επιλογή των προηγούμενων κυβερνήσεων για απαξίωση και συρρίκνωση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα μέσω του παγώματος των προσλήψεων και των αθρόων συνταξιοδοτήσεων, χωρίς να εξαιρείται ούτε καν ο ευαίσθητος χώρος της υγείας, οδήγησε το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ στα πρόθυρα της λειτουργικής κατάρρευσης, εξαντλώντας τις αντοχές των εργαζομένων τους, οι οποίοι με φιλότιμες προσπάθειες τα κράτησαν όρθια.

Τους τελευταίους μήνες υλοποιείται μια τεράστια προσπάθεια σταθεροποίησης του συστήματος υγείας στο πλαίσιο της κεντρικής πολιτικής επιλογής στήριξης του δημόσιου χαρακτήρα του. Αυτή εκφράζεται με τις 186 προσλήψεις πληρωμάτων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ ,την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων οχημάτων (25 για την Κρήτη) και τον μεγάλο αριθμό προσλήψεων στο ΕΣΥ, πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια. Ειδικότερα για το ΚΥ Βιάννου αναμένεται η πρόσληψη μέχρι το Σεπτέμβριο 1 επικουρικού με ειδικότητα πληρώματος ασθενοφόρου ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα εγκρίνεται η προκήρυξη ενός μόνιμου καθώς άλλων 7 ατόμων με την ίδια ειδικότητα για όλα τα Κ.Υ. της Κρήτης καθώς και η παραχώρηση από το ΕΚΑΒ άλλων 5 ασθενοφόρων σε ΚΥ που δεν διαθέτουν ασθενοφόρο ή αυτό που διαθέτουν είναι προβληματικό.

Με αυτόν τον τρόπο επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα κάλυψης με ασθενοφόρο του νότιου Ηρακλείου με δραματικές πολλές φορές συνέπειες. Η ειλικρινής και γόνιμη συνεργασία ΕΚΑΒ-ΔΥΠΕ-Υπουργείου Υγείας-Τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν αποφασιστικής σημασίας για την επιτυχή έκβαση».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons