Πιο ευάλωτες στο στρες οι γυναίκες

gunaika_provlima.medium.jpg

Οι γυναίκες και οι νέοι κάτω των 35 ετών είναι πιο ευάλωτοι στις αγχώδεις διαταραχές όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cambridge ανέλυσαν τις υπάρχουσες μελέτες αναφορικά με τις αγχώδεις διαταραχές και τα επίπεδα στρες και διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες είναι 1,9 φορές πιο πιθανό να υποφέρουν από αγχώδεις διαταραχές συγκριτικά με τους άνδρες.Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στη σημερινή εποχή οι γυναίκες συχνά πρέπει να ακροβατούν και να διαχειρίζονται την εργασία, την οικογένεια και τα παιδιά γεγονός που τις οδηγεί σε ψυχική εξουθένωση.

Εκτός από τις γυναίκες πιο ευάλωτοι στις αγχώδεις διαταραχές διαπιστώθηκε ότι είναι και οι νέοι και των δυο φύλων κάτω των 35 ετών.

Μια ακόμη διαπίστωση των επιστημόνων είναι ότι το στρες είναι σαφώς συχνότερο για τους ανθρώπους της Δυτικής Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής συγκριτικά με τους πληθυσμούς του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Επιπλέον η συνύπαρξη ιατρικών προβλημάτων φάνηκε να μεγιστοποιεί τα προβλήματα των αγχωδών διαταραχών για τους πάσχοντες π.χ. ένας στους δέκα ασθενείς με καρδιαγγειακά προβλήματα (10,9%) φάνηκε να εκδηλώνει αγχώδεις διαταραχές, ενώ οι πιο ευάλωτοι ήταν οι ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση όπου του το ποσοστό όσων είχαν αγχώδεις διαταραχές ήταν 32%.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Brain and Behaviour.

Πηγή: vita.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons