Οι κίνδυνοι από την χαμηλή πρόσληψη αλατιού

salt2-656x410.jpg

Σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό The Lancet, φαίνεται ότι η χαμηλή πρόσληψη αλατιού ή νατρίου πιθανόν να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού επεισοδίου και θανάτου, συγκριτικά με μια μέση πρόσληψη.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 130.000 εθελοντές από 49 χώρες, προκειμένου να εξετάσουν πώς συνδέεται η πρόσληψη νατρίου με τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου, σε άτομα με ή χωρίς υπέρταση.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν πως, συγκριτικά με τα άτομα που κατανάλωναν μια μέση ποσότητα αλατιού, οι εθελοντές με πολύ χαμηλή πρόσληψη νατρίου είχαν υψηλότερη πιθανότητα εμφάνισης εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου, ανεξάρτητα από το αν είχαν υπέρταση ή όχι. Μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, η πολύ χαμηλή πρόσληψη νατρίου διαμορφώθηκε στα 3.000 mg ανά ημέρα, η οποία είναι υψηλότερη από τις τρέχουσες συστάσεις. Από την άλλη, η αυξημένη πρόσληψη νατρίου φάνηκε να συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο μόνο μεταξύ των ατόμων που εμφάνιζαν υπέρταση.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, τα ευρήματα της μελέτης τονίζουν μεν τη σημασία του περιορισμού της κατανάλωσης αλατιού σε άτομα με υπέρταση, αλλά παράλληλα δε φαίνεται να υποστηρίζουν τη μείωση της πρόσληψης νατρίου σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Κλείνοντας, σχολιάζει πως ενδεχομένως οι τρέχουσες συστάσεις για την ημερήσια πρόσληψη νατρίου να είναι πολύ αυστηρές.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons