Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα υγιεινό πρωινό

proino.medium.jpg

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για τη σημασία του πρωινού γεύματος, με αφορμή τα ευρήματα μεγάλου αριθμού μελετών, που συνδέουν τη συστηματική κατανάλωσή του με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ειδικότερα, το πρωινό, πέραν του ότι παρέχει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός για το ξεκίνημα της μέρας, συνδέεται επίσης με ενίσχυση της πνευματικής λειτουργίας, της συγκέντρωσης και της μνήμης.

Από την άλλη, ένα ισορροπημένο πρωινό γεύμα παρέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι πιθανόν να μην αναπληρωθούν κατά τη διάρκεια της μέρας εάν παραλειφθεί, ενώ παράλληλα, έχει φανεί πως βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση της όρεξης και του σωματικού βάρους, καθώς αυξάνει το αίσθημα κορεσμού και συμβάλλει στην αποφυγή υπερκατανάλωσης τροφής στα επόμενα γεύματα της ημέρας.

Τι θα πρέπει όμως, να περιλαμβάνει ένα «υγιεινό» πρωινό γεύμα; Ουσιαστικά, το πρωινό θεωρείται πλήρες και ισορροπημένο όταν περιλαμβάνει συνδυασμό επιλογών από τις παρακάτω ομάδες τροφίμων: γάλα ή γαλακτοκομικά προϊόντα, ψωμί ή προϊόντα δημητριακών – κατά προτίμηση ολικής άλεσης- και φρούτα.

Η παραπάνω διατροφική «σύνθεση» προσφέρει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, φυτικές ίνες, που συμβάλλουν στην αύξηση του αισθήματος κορεσμού και προάγουν την καλή λειτουργία του εντέρου, καθώς και πολύτιμα μικροθρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για τη διατήρηση της υγείας και της φυσιολογικής απόδοσης του οργανισμού.

Επομένως, δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας το πρωί, με στόχο την κατανάλωση ενός ισορροπημένου πρωινού, που μπορεί να σας προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Παρακάτω, θα βρείτε μερικές ιδέες, ώστε να αποφύγετε επιλογές με υψηλή περιεκτικότητα σε ενέργεια, λίπος ή/και ζάχαρη:

– Γάλα ή γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με δημητριακά ολικής άλεσης και φρούτο

– Γάλα χαμηλών λιπαρών, μπάρα δημητριακών και φρούτο

– Γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με μέλι και ξηρούς καρπούς

– Τοστ με ψωμί ολικής άλεσης και τυρί χαμηλών λιπαρών και φρούτο

– Γάλα χαμηλών λιπαρών, ψωμί ή φρυγανιές ολικής άλεσης με
μέλι/μαρμελάδα/ταχίνι και φρούτο

– Βραστό αυγό με ψωμί ολικής άλεσης και φρούτο

– Κουλούρι Θες/νίκης με τυρί κρέμα και φρούτο

– Παξιμαδάκια ολικής άλεσης με τυρί χαμηλών λιπαρών και φρούτο

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons