Γιατί οι αστροναύτες δεν παθαίνουν ναυτία στο διάστημα

space.jpg

Ο αστροναύτης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, Tim Peake, επιστρέφει σύντομα στη Γη, μετά από παραμονή για μισό χρόνο στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο ίδιος αποφάσισε να μοιραστεί με τους κοινούς θνητούς ορισμένα από τα μυστικά του αστροναύτη. «Πέρασα τις πρώτες 24 ώρες στο διάστημα νιώθοντας λίγο δυσάρεστα ανά διαστήματα, αλλά από τότε νιώθω απλά υπέροχα. Μπορείς όμως να ζαλιστείς στο διάστημα; Λοιπόν, αποφάσισα να κάνω ένα μικρό πείραμα για να το διαπιστώσω», έγραψε ο ίδιος στο Twitter και κατέγραψε το πείραμα σε βίντεο.

Με τη βοήθεια του διοικητή του Σταθμού, Tim Kopra ο Peake αρχικά κουλουριάστηκε και άρχισε να στριφογυρίζει όσο πιο γρήγορα μπορούσε μόνο και μόνο για να διαπιστώσει αν αφού σταματήσει θα νοιώσει ναυτία.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, φαίνεται πως είναι αρκετά δύσκολο να νοιώσουν οι αστροναύτες ζαλάδα σε μηδενική βαρύτητα. Η μόνη φορά που ο Peake ένιωσε έστω και λίγο ζαλισμένος, ήταν όταν σταμάτησε να γυρίζει, αλλά διήρκεσε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Ο άντρας εξηγεί στο βίντεο ότι όταν ένας αστροναύτης βρεθεί στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αυτό που αισθάνονται είναι συνεχιζόμενο ίλιγγο, γιατί το υγρό στο εσωτερικό του αυτιού τους επιπλέει σε μηδέν βαρύτητα αντί να παραμένει στη θέση του, όπως όταν βρίσκονται στη Γη.

Έπειτα από μερικές ημέρες, ο εγκέφαλος προσαρμόζεται αγνοώντας ουσιαστικά τα σήματα από το εσωτερικό του αυτιού.

Δείτε το βίντεο…


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons