Χαρτογραφούνται οι δαπάνες νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας-Πρόνοιας

axepa-735x459.jpg

Σε πλήρη χαρτογράφηση των δαπανών των νοσοκομείων, τα οποία υπάγονται στις αρμοδιότητες της 3ης και 4ης ΥΠΕ, από το 2010 και μετά θα προχωρήσει το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας-Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και θα παρέμβει ελεγκτικά όπου διαπιστωθεί οικονομική υπέρβαση.

Ο γενικός επιθεωρητής της ΣΕΥΥΠ, Σταύρος Ευαγγελάτος, κατά τη διάρκεια του προηγούμενο τριημέρου, επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη, με αφορμή καταγγελίες σχετικά με δωρεές υλικών στο ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν άμεσα σε επεμβάσεις που θα έκαναν οι ίδιοι οι δωρητές, καθώς και για υπεξαίρεση φαρμάκων στο Θεαγένειο, και κάλεσε σε σύσκεψη όλους τους διοικητές των νοσοκομείων της 3ης και 4ης ΥΠΕ. Υπενθυμίζεται, ότι έχει, ήδη, παρέμβη εισαγγελέας μετά από αυτές τις καταγγελίες.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης, ο κ. Ευαγγελάτος ζήτησε τα στοιχεία που αφορούν όλες τις ετήσιες δαπάνες των νοσοκομείων, σχετικά με συμβάσεις παροχής υπηρεσιών σίτισης, καθαριότητας, φύλαξης, νομικές υπηρεσίες, με τις προμήθειες υλικών, φαρμάκων, ραδιοφαρμάκων, αντιδραστηρίων, φίλτρων τεχνητού νεφρού και υλικών χειρουργείου καθώς και δαπάνες λειτουργίας και μισθοδοσίας των απογευματινών ιατρείων, από το 2010 και μετά.

Σημειώνεται, ότι με έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ ζητούνται οι όποιες αποφάσεις των ΔΣ όλων των νοσοκομείων αρμοδιότητας 3ης και 4ης ΥΠΕ, που σχετίζονται με δωρεές υλικών χειρουργείου από ιδιώτες την τελευταία τριετία.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons