Αιμορροΐδες τέλος και χωρίς πόνο

doc.jpg

Οι αιμορροΐδες αποτελούν ένα σύμπλεγμα αρτηριών και φλεβών που υπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους, καθώς πρόκειται για αγγεία τα οποία εντοπίζονται στο τελικό τμήμα του εντέρου (το ορθό), λίγα εκατοστά πριν τον πρωκτό. Πιο αναλυτικά, οπισθίως του βλεννογόνου του ορθού (εσωτερικός ιστός του εντέρου) βρίσκουμε τις αιμορροΐδες, οι οποίες έχουν σχήμα «μαξιλαριών» και λειτουργούν προστατευτικά κατά την διάβαση των κοπράνων κατά τη διάρκεια της αφόδευσης. Αιμορροϊδοπάθεια ονομάζουμε τη νόσο των αιμορροϊδικών αγγείων. Κατόπιν ερευνών, είναι πλέον γνωστό ότι η συγκεκριμένη πάθηση οφείλεται στην αυξημένη ροή αίματος εντός των αιμορροΐδων και αποτελεί την συχνότερη πάθηση που προκαλεί κυρίως πόνο και σπανιότερα αιμορραγία στην περιοχή του πρωκτού, ενώ γνωρίζουμε ότι ένας στους δύο ενήλικες θα προσβληθεί κάποια στιγμή της ζωής του από αιμορροϊδοπάθεια.

Σε τι οφείλεται η νόσος των αιμορροΐδων;

Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, κάθε άμεση ή έμμεση αύξηση της ροής του αίματος εντός των αιμορροϊδικών αγγείων, μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία αιμορροϊδοπάθειας. Σήμερα, ως κύρια αιτία της αιμορροϊδοπάθειας θεωρούμε το άγχος. Το στρες (όπως αλλιώς αναφέρεται ο αγχώδης τρόπος ζωής), προκαλεί δυσκοιλιότητα, με αποτέλεσμα την αύξηση της αιματικής ροής και παράλληλα επιτείνει και τον σπασμό του πρωκτικού σφιγκτήρα. Όλα αυτά οδηγούν σε υπερβολικό πόνο στην περιοχή του πρωκτού, κατά την διάρκεια της αφόδευσης, ή και αργότερα κατά την διάρκεια της ημέρας.

Γιατί ο ασθενής χρειάζεται Ιατρική βοήθεια;

Η αύξηση του μεγέθους των αιμορροΐδων προκαλεί εντονότατο άλγος, το οποίο αναγκάζει συνήθως τον ασθενή να οδηγηθεί σε ανεύρεση Ιατρικής βοήθειας. Ο πόνος μπορεί να ενοχλήσει τον ασθενή μόνο κατά την κένωση στην τουαλέτα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και να διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Λιγότερο συχνά συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει ο ασθενής είναι η αιμορραγία, η έντονη φαγούρα στην περιοχή του πρωκτού, η διόγκωση των αιμορροΐδων σε τέτοιο βαθμό, που μπορούν εύκολα να ψηλαφηθούν από τον ασθενή (ως επί μαλθακών ή σκληρών σχηματισμών εξωτερικά του πρωκτού), η εκροή υγρών που δε μπορούν να συγκρατηθούν από τον ασθενή (λόγω της διάσπασης του φραγμού του πρωκτικού σφιγκτήρα) κλπ.

Υπάρχει θεραπεία;

Τα τελευταία χρόνια οι ασθενείς με αιμορροϊδοπάθεια μπορούν να αισθάνονται τυχεροί, καθώς η θεραπεία της εν λόγω νόσου έχει κάνει μεγάλα άλματα προόδου. Παλαιότερα η χειρουργική επέμβαση αποτελούσε εφιάλτη για τους περισσότερους ασθενείς, καθώς αποτελούσε μία ανυπόφορα επώδυνη διαδικασία που διαρκούσε αρκετό καιρό μετά το χειρουργείο. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που ακόμη και σήμερα, όσοι πάσχουν από αιμορροϊδοπάθεια, προτιμούν να αντέχουν στα συμπτώματα που προκαλεί η νόσος και να ακολουθούν συντηρητικές θεραπείες (κυρίως με αλοιφές), προκειμένου να αποφύγουν το χειρουργείο, φοβούμενοι την ταλαιπωρία μετά την επέμβαση.

Η εμφάνιση των σύγχρονων τεχνικών LASER στην θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας, έχει αλλάξει ριζικά τα δεδομένα του θεραπευτικού τοπίου. Η αιμοροϊδοπλαστική με LASER αποτελεί την πλέον σύγχρονη τεχνική αντιμετώπισης της αιμορροϊδοπάθειας. H τεχνική LHP (Laser HaemorroidoPlasty όπως αλλιώς αποκαλείται), αφορά σε μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδο, κατά την οποία διενεργείται αναίμακτη και ανώδυνη μείωση του όγκου των αιμορροΐδων με καταστροφή και ταυτόχρονη εξαφάνιση των νοσούντων αγγείων, ενώ παράλληλα έχει ως αποτέλεσμα την ανατομική αποκατάσταση της περιοχής του πρωκτού. Η μέθοδος είναι σύντομη και εφαρμόζεται με μία ειδικά διαμορφωμένη οπτική ίνα, μέσω της οποίας η ακτίνα LASER στοχεύει και καταστρέφει αποκλειστικά τα προβληματικά αγγεία. Η συγκεκριμένη τεχνική έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, δεδομένου ότι δεν δημιουργούνται τραύματα στους ιστούς, τόσο του πρωκτού, όσο και του εντέρου, με αποτέλεσμα να μην προκαλείται πόνος μετεγχειρητικά. Ο ασθενής μπορεί να έχει απολύτως ανώδυνη κένωση την ίδια μέρα μετά το χειρουργείο. Η επέμβαση όπως προαναφέρθηκε είναι αναίμακτη και έτσι δεν χρειάζεται η εφαρμογή γαζών στην περιοχή, αλλά ούτε γίνονται αλλαγές μετεγχειρητικά. Η νοσηλεία είναι ολιγόωρη και οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες άμεσα μετά την επέμβαση.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Δρ. Aθανάσιο Δερβίσογλου, Γενικός Χειρουργός, κιν.: 697 222 2200 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.adlaser.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons