Το λίπος γύρω από τη μέση στους άνδρες κρύβει κινδύνους

FDGFGS.jpg

Αυξημένος είναι ο κίνδυνος επιθετικού καρκίνου του προστάτη στους άνδρες που έχουν παραπανίσια κιλά, ιδίως όταν αυτά συσσωρεύονται γύρω από τη μέση.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Ορόρα Πέρεζ-Κορνάγκο της Μονάδας Επιδημιολογίας Καρκίνου του Τμήματος Υγείας Πληθυσμού του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έκαναν την ανακοίνωση στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας (1-4 Ιουνίου).

Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 142.000 άνδρες άνω των 50 ετών σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Μετά από 14 χρόνια παρακολούθησης κατά μέσο όρο καταγράφηκαν 7.022 περιστατικά καρκίνου του προστάτη, εκ των οποίων τα 934 θανατηφόρα.

Οι άνδρες με μεγαλύτερο δείκτη μάζας σώματος και περισσότερο πάχος στην μέση έχουν 10% αυξημένο κίνδυνο για κάθε αύξηση στον δείκτη μάζας σώματος της τάξης των πέντε κιλών ανά μέτρο στο τετράγωνο και 13% αυξημένο κίνδυνο για κάθε αύξηση δέκα εκατοστών στην περιφέρεια της μέσης. Ο κίνδυνος αυξάνει ιδιαίτερα, όταν η περιφέρεια ξεπερνά τα 94 εκατοστά. Η Πέρεζ-Κορνάγκο συμβούλευσε τους μεσήλικες άνδρες να χάσουν κιλά ιδίως γύρω από τη μέση τους.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons