Ξανθός: Επαναξιολογείται η διασύνδεση των νοσοκομείων

%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%

Την πρόθεση της κυβέρνησης να επανεξετάσει συνολικά το ζήτημα των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων αλλά και την πολιτική της βούληση για «αποσύνδεση» των Γενικών Νοσοκομείων Λάρισας και Ηρακλείου, κατόπιν και σχετικών εισηγήσεων των αντίστοιχων ΥΠΕ, έκανε γνωστή σήμερα από την Λάρισα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός, που επισκέπτεται τη Λάρισα από το πρωί, είχε συνάντηση με διοικητικά στελέχη και διευθυντές κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου αλλά και με το προσωπικό. Στη συνέχεια μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο προκειμένου να συναντηθεί με τη διοίκηση και τους διευθυντές των κλινικών και τμημάτων της μονάδας, παρουσία και του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Ν. Αντωνίου. Αναμένεται να ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη φορέων υγείας και συνάντηση με μέλη των τμημάτων υγείας των τεσσάρων νομαρχιακών επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ της Θεσσαλίας.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, ο ρόλος των νοσοκομείων είναι κρίσιμος στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. «Ήρθαμε εδώ»σχολίασε, «προκειμένου να μιλήσουμε με τους εργαζόμενους και το προσωπικό, το οποίο έχει υποστεί πολλαπλές απώλειες τα τελευταία χρόνια, και έχει σταδιακά συρρικνωθεί, λόγω περικοπής των πόρων με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού. Δική μας μέριμνα είναι η στήριξη και αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ώστε να προσφέρει αξιοπρεπείς υπηρεσίες».

«Είναι υποχρέωσή μας και υπάρχουν σε εξέλιξη ανακουφιστικές παρεμβάσεις, η αναβάθμιση των δημοσίων δομών υγείας, γι’ αυτό και προχωρούμε σε ένα σχεδιασμό στήριξης, με πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας» είπε. Ως προς το ζήτημα των «ανακουφιστικών παρεμβάσεων» ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε ενδεικτικά στην απόφαση για πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο σύστημα. Όσον αφορά τις ελλείψεις προσωπικού, ανέφερε ότι αυτό το διάστημα ανά τη χώρα οι ελλείψεις υπολογίζονται στις 20.000, οι οποίες, όπως παρατήρησε προφανώς δεν μπορούν άμεσα να καλυφθούν. Ωστόσο, υπενθύμισε, έχουν γίνει ήδη 985 προσλήψεις καθώς και προσλήψεις 1.000 επικουρικών γιατρών, ενώ για το 2016 προγραμματίζονται 2.480 προσλήψεις, μεταξύ των οποίων και γιατροί.

Σχετικά με την τοποθέτηση νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν τοποθετηθεί και οι υποδιοικητές. Χαρακτήρισε δε τη διαδικασία τοποθέτησης νέων διοικήσεων άκρως αξιοκρατική και γι’ αυτό, όπως σχολίασε, υπήρξε και καθυστέρηση.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της διασύνδεσης των νοσοκομείων, ο κ. Ξανθός τόνισε ότι βρίσκεται σε φάση επαναξιολόγησης, καθώς συνέβη ως παρέμβαση συρρίκνωσης του συστήματος. Ήδη, επεσήμανε, μετά από προτάσεις της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και της 7ης ΥΠΕ Κρήτης τεκμηριώνεται η ανάγκη για αποσύνδεση των Γενικών Νοσοκομείων Λάρισας και Ηρακλείου. «Αυτή είναι και η πολιτική μας βούληση. Μέσα στο 2016 θα κατατεθεί συγκεκριμένη και ενιαία νομοθετική πρωτοβουλία και για τα άλλα διασυνδεμένα νοσοκομεία της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αυτή θα τύχει και της έγκρισης των θεσμών.

Νωρίτερα πάντως, όπως υπογράμμισε ο υπουργός, και μάλιστα άμεσα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων και την ενίσχυση του προσωπικού.

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons