Ξύλα, πετρέλαιο και κηροζίνη αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα

warmfre-735x459.jpg

Οι άνθρωποι που συστηματικά χρησιμοποιούν ξύλα, πετρέλαιο ή κηροζίνη για να μαγειρέψουν, να ζεστάνουν ή να φωτίσουν το σπίτι τους, ρυπαίνουν τον αέρα στον κλειστό χώρο και αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα και πρόωρο θάνατο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-ιρανική επιστημονική έρευνα. Αντιθέτως, το φυσικό αέριο μειώνει τον κίνδυνο σε σχέση με τα άλλα καύσιμα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Σουμίτ Μίτερ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό «Circulation», ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 50.000 άτομα στο Ιράν, με μέση ηλικία 52 ετών.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι χρησιμοποιούσαν ντίζελ ή κηροζίνη, είχαν 6% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα από οποιαδήποτε αιτία μέσα σε μια δεκαετία, 11% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιαγγειακά αίτια και 14% να πάθουν έμφραγμα.

Όσοι όμως χρησιμοποιούσαν φυσικό αέριο στο σπίτι τους, είχαν 6% μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου σε σχέση με αυτούς που χρησιμοποιούσαν άλλα καύσιμα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου ο μισός πληθυσμός της Γης καίει καύσιμα ή βιομάζα για τις ανάγκες του νοικοκυριού του. Συνήθως η προσοχή της κοινής γνώμης στρέφεται στη ρύπανση της ατμόσφαιρας, αλλά, όπως δείχνει και η νέα έρευνα, το πρόβλημα της εσωτερικής ρύπανσης μπορεί να είναι εξίσου σοβαρό.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons