Ερευνητές ανακάλυψαν αντισώματα που εξουδετερώνουν τον ιό Ζίκα

ZIKA1.jpg

Ευρωπαίοι ερευνητές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανακάλυψαν «ισχυρά» αντισώματα, ικανά να «εξουδετερώσουν» τον ιό Ζίκα, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία ενός εμβολίου που θα καταπολεμά τον ιό αυτόν, ο οποίος ευθύνεται για την εμφάνιση σοβαρών νευρολογικών προβλημάτων στα έμβρυα.

Σε πειράματα που έγιναν στο εργαστήριο, τα αντισώματα επέτρεψαν την «εξουδετέρωση» όχι μόνο του Ζίκα αλλά και του ιού που προκαλεί τον δάγγειο πυρετό, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός εμβολίου που θα προστατεύει και από τις δύο ασθένειες ταυτόχρονα, ανέφεραν οι ερευνητές στην επιστημονική επιθεώρηση Nature.

Μια άλλη έρευνα, που δόθηκε επίσης σήμερα στη δημοσιότητα, δείχνει ότι η πρόσφατη επιδημία του Ζίκα στη Λατινική Αμερική μπορεί να διευκολύνθηκε από μια προηγούμενη έκθεση των θυμάτων στον δάγγειο ιό.

Οι δύο ιοί έχουν πολλά κοινά στοιχεία: ανήκουν και οι δύο στην οικογένεια των φλαβοϊών και μεταδίδονται κυρίως από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Παστέρ, του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) και του Ιμπίριαλ Κόλετζ του Λονδίνου, οι οποίοι είχαν ήδη ασχοληθεί με τα αντισώματα που θα μπορούσαν να «εξουδετερώσουν» τον δάγγειο, επέκτειναν τις έρευνές τους και στον ιό Ζίκα. Εξέτασαν κυρίως δύο αντισώματα που είναι σε θέση να καταπολεμήσουν τον δάγγειο και διαπίστωσαν ότι το ένα είναι πολύ αποτελεσματικό εναντίον του Ζίκα.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο που να προστατεύει τους ανθρώπους από τον Ζίκα, σε αντίθεση με τον δάγγειο για τον οποίο έχει αναπτυχθεί ένα εμβόλιο από τη γαλλική εταιρεία Sanofi.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons