Σε τέλμα το «Γεννηματάς»

gannhmata-thessalonikh.medium.jpg

Σε δεινή κατάσταση έχει περιέλθει το νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, των εξαντλητικών ωραρίων, της αδυναμίας να δοθούν ρεπό, της αναστολής προγραμματισμού των καλοκαιρινών αδειών στους νοσηλευτές και της έλλειψης προσωπικού σε περισσότερο από το 50% των θέσεων ειδικότητας.

Το νοσοκομείο «οδηγείται σε αφανισμό και σε κλείσιμο κλινικών» αναφέρει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου και πρόεδρος της ΕΔΟΕΘ Πέτρος Κετικίδης, και στέλνει μήνυμα: «Κινδυνεύουν οι ασθενείς από την έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», λόγω της ελλιπούς νοσοκομειακής κάλυψης».

Για τους λόγους αυτούς, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας πρώτα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και κατόπιν στην έδρα της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.

«Η έλλειψη προσωπικού είναι πολύ μεγάλη. Το νοσοκομείο δουλεύει σήμερα με το μισό προσωπικό που κανονικά θα έπρεπε να έχει. Οι εργασιακές συνθήκες είναι δύσκολες. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάρουν ρεπό και είναι πολύ δύσκολο να προγραμματιστούν οι καλοκαιρινές άδειες. Είναι, άλλωστε, ανάγκη των εργαζομένων να πάρουν τουλάχιστον 10 ημέρες άδεια το καλοκαίρι» αναφέρει η διευθύντρια της νοσοκομειακής υπηρεσίας του Γ. Γεννηματά Πολυξένη Λαοπούλου.

«Έχουμε 40 ασθενείς με έναν μόνο νοσηλευτή. Σαφώς και υπάρχει η πιθανότητα να κάνεις λάθος. Θέλουμε στήριξη από κάθε κατεύθυνση, όχι μόνο για να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, αλλά και -αν γίνεται- να αυξήσουμε τις υπηρεσίες του νοσοκομείου μας. Αν ήμαστε περισσότεροι, μπορούμε να βάλουμε περισσότερα χειρουργεία, να εξυπηρετήσουμε περισσότερους ασθενείς, να ανοίξουμε κρεβάτια εντατικής θεραπείας που τώρα μένουν κλειστά. Τις χωροταξικές-τεχνικές ανάγκες του νοσοκομείου λίγο ή πολύ μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Την έλλειψη προσωπικού όμως όχι και σε αυτόν τον τομέα θέλουμε στήριξη» προσθέτει.

Οι νοσηλευτές από την πλευρά τους δηλώνουν ότι είναι στα όριά τους. «Η κατάσταση έχει φθάσει στα όριά της. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Τα προβλήματα είναι τεράστια και κάθε μέρα δουλεύουμε στα όριά μας» σημειώνει ο νοσηλευτής Νικόλαος Τσίγκας.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons