Οι 20 χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας στον κόσμο

paxisarkes-656x410.jpg

Ο παγκόσμιος χάρτης που δημοσιεύει η βρετανική Telegraph δείχνει τα ποσοστά της παχυσαρκίας σε όλο τον κόσμο και ποιες χώρες είναι πιο επιρρεπείς και ποιες όχι στα κιλά. Τα αποτελέσματα της έρευνας μπορεί να εκπλήξουν καθώς μπορεί κάποιος να φανταστεί άλλη χώρα στην κορυφή της λίστας με τα μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας παγκοσμίως. Για παράδειγμα στην κορυφή βρίσκεται η Αμερικανική Σαμόα και άλλες χώρες που δεν μπορεί να σκεφτεί κανείς όπως η Τόνγκα, οι Νήσοι Παλάου και το Κιριμπάτι. Στην πραγματικότητα, το Κουβέιτ είναι το μοναδικό νησί που δεν βρίσκεται στον Ειρηνικό και έχει μπει στη λίστα με το Top 10. Υπάρχει ένα σαφές πρόβλημα της παχυσαρκίας στο Νότιο Ειρηνικό σύμφωνα με την έρευνα καθώς το βάρος των ενηλίκων στην περιοχή είναι αυξημένο κατά τέσσερις φορές σύμφωνα με τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Πολλοί αναφέρουν ότι πιθανόν υπάρχει μια προδιάθεση στους νησιώτες αλλά οι ειδικοί αναφέρουν ότι το γεγονός ότι έχουν επηρεαστεί από τους δυτικούς τρόπους διατροφής, όπως είναι το τηγάνισμα των ψαριών, είναι υπεύθυνο για την αύξηση των κιλών και τα φαινόμενα παχυσαρκίας.

Δείτε τη λίστα με τις 20 χώρες που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας:

Αμερικάνικη Σαμόα
Ναουρού
Nησιά Κουκ
Τοκελάου
Τόνγκα
Σαμόα
Παλάου
Κιριμπάτι
Nησιά Μάρσαλ
Κουβέιτ
Άγιος Χριστόφορος και Νέβις
Μικρονησία
Μπαχάμες
Μπαρμπέιντος
Μπελίζ
Κατάρ
Αίγυπτος
Ηνωμένες Πολιτείες
Σαουδική Αραβία
Μπαχρέιν

Από την άλλη πλευρά υπάρχει η λίστα με τα χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας στον κόσμο όπου βέβαια πρωταγωνιστούν χώρες της Αφρικής και της Ασίας και είναι οι εξής:

Αιθιοπία
Μπαγκλαντές
Νεπάλ
Ερυθραία
Μαδαγασκάρη
Βιετνάμ
Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
Ινδία
Καμπότζη
Αφγανιστάν
Μπουρκίνα Φάσο
Νίγηρας
Λάος
Τιμόρ
Τσαντ
Μπουρούντι
Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
Ζάμπια
Βόρεια Κορέα
Βιρμανία


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons