Το παιχνίδι στο smartphone για την καταπολέμηση της άνοιας

game2.jpg

Ένα νέο παιχνίδι για τα smartphones έχουν αναπτύξει οι ερευνητές το οποίο όπως λένε θα βοηθήσει στη μάχη κατά της άνοιας και στην κατανόηση του πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος.

Το Sea Hero Quest είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας στο οποίο οι παίκτες ελέγχουν τα πλοία και τη μάχη των εχθρών και έχει ως στόχο να καταστεί η μεγαλύτερη πηγή δεδομένων στον κόσμο σχετικά με τη χωρική συνειδητοποίηση των ανθρώπων. Οι ερευνητές λένε ότι η κατανόηση του πώς οι άνθρωποι περιηγούνται στο περιβάλλον, είναι ζωτικής σημασίας για την πρόοδο στον τομέα της έρευνας για την άνοια.

Το παιχνίδι, ένα κοινό έργο επιστημόνων από το University College του Λονδίνου, το Πανεπιστήμιο East Anglia, την Deutsche Telekom και έναν σχεδιαστή παιχνιδιών, αντιπροσωπεύει μια άνευ προηγουμένου κλίμακας έρευνα, σύμφωνα με την Hilary Evans, την επικεφαλής της έρευνας για το Αλτσχάιμερ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Sea Hero Quest θα είναι δωρεάν για iOS και Android τηλέφωνα, και οι παίκτες θα καλούνται μεταξύ άλλων να βρουν τα κομμάτια που λείπουν από ένα χάρτη. Το παιχνίδι είναι γενικά απλό, αλλά οι προγραμματιστές λένε ότι το κάθε δευτερόλεπτο αυτού προσθέτει στα ανώνυμα σύνολα δεδομένων μια εικόνα για το πώς ανταποκρίνεται ο άνθρωπος στο περιβάλλον του.

Οι μελέτες στο συγκεκριμένο τομέα είναι δύσκολες και απαιτούν επίπονη έρευνα. Σε σύγκριση με αυτές, οι προγραμματιστές του Sea Hero Quest ελπίζουν ότι το παιχνίδι θα έχει χιλιάδες παίκτες και ότι μόλις δύο λεπτά του παιχνιδιού θα ισοδυναμούν με πέντε ώρες παραδοσιακής έρευνας. Ένα από τα πρώτα συμπτώματα της άνοιας είναι η απώλεια της χωρικής συνειδητοποίησης και έτσι όταν θα είναι σε θέση να εντοπίζουν τα πρώτα σημάδια της νόσου, αυτό θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της, σύμφωνα με τους ερευνητές.

game1.jpg


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons