Πώς συνδέονται τα επίπεδα βιταμίνης D με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

news-vitamin-d-heart-risk.medium.jpg

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα νέας μελέτης, τα επίπεδα βιταμίνης D θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποτελέσουν ένα σημαντικό εργαλείο για την πρόληψη του καρκίνου, αφού φαίνεται ότι ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου αυξάνεται καθώς μειώνεται η συγκέντρωση βιταμίνης D στο αίμα.

Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό PLOS One, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ανέλυσαν δεδομένα από δύο διαφορετικές μελέτες, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά περίπου 2.500 γυναίκες. Βασικός στόχος της ερευνητικής ομάδας ήταν να προσδιορίσει τα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα, πάνω από τα οποία παρατηρείται σημαντική μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει διαφωνία μεταξύ των ερευνητών σχετικά με τα επιθυμητά επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα. Το 2010, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ιατρικής πρότεινε τα 20 ng/ml ως στόχο για τη διατήρηση της οστικής υγείας. Από τότε, διάφορες ερευνητικές ομάδες έχουν ισχυριστεί πως ο στόχος θα πρέπει να είναι τα 50 ng/ml.

Στην παρούσα μελέτη, φάνηκε πως οι γυναίκες με επίπεδα βιταμίνης D που έφταναν ή ξεπερνούσαν τα 40 ng/ml, είχαν 67% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, συγκριτικά με εκείνες των οποίων τα επίπεδα βιταμίνης D ήταν 20 ng/ml ή χαμηλότερα. Οι ερευνητές, δεν κατέληξαν σε κάποιο συμπέρασμα σχετικά με το ποια θα πρέπει να είναι η συστηνόμενη πρόσληψη βιταμίνης D ή εάν αυτή θα πρέπει να προέρχεται από αυξημένη ηλιακή έκθεση, τροποποίηση της διαιτητικής πρόσληψης ή λήψη συμπληρωμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, σχολιάζουν πως για την αποτελεσματική διαχείριση των συνεχώς αυξανόμενων ποσοστών εμφάνισης καρκίνου, απαιτείται πρωτίστως πρωτογενής πρόληψη της νόσου, και όπως δείχνουν τα ευρήματα της μελέτης, η βελτίωση των επιπέδων βιταμίνης D θα μπορούσε ίσως να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons