Οι καλύτερες δικαιολογίες για αναρρωτική άδεια

fdsfsd.jpg

Οι υπάλληλοι που υποφέρουν από ημικρανίες, μάλλον θα πρέπει να σκεφτούν μια καλύτερη δικαιολογία όταν ζητούν αναρρωτική άδεια, καθώς μόλις 1 στα 5 αφεντικά θεωρούν τους πονοκεφάλους αρκετά σοβαρή αιτία για να χορηγήσουν άδεια.

Οι πόνοι στη μέση, τα τραύματα από κάποιο ατύχημα ή ακόμα και κάποια εκλεκτική χειρουργική επέμβαση όπως εγχείρηση καταρράκτη αποτυγχάνουν να προκαλέσουν τη συμπάθεια των διευθυντών, με περίπου το 37% να λαμβάνει υπόψη αυτές τις παθήσεις και να τις θεωρεί επαρκείς ως δικαιολογίες για απουσία από την εργασία.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο ασφαλιστικός φορέας AXA PPP Healthcare, πραγματοποίησε έρευνα σε 1.000 επιχειρηματίες, διευθύνοντες συμβούλους και ανώτερα στελέχη για τη στάση τους απέναντι στις αναρρωτικές άδειες των εργαζόμενων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η γρίπη είναι η πιο αποδεκτή ασθένεια για τη χορήγηση αναρρωτικής άδειας, αν και μόνο το 41% των αφεντικών δείχνει τη συμπάθειά του.

Αντίθετα, σε έρευνα 1.000 υφισταμένων, προέκυψε ότι το 7%, θα έλεγε ψέματα στο αφεντικό του αν ήθελε να λείψει από τη δουλειά, επικαλούμενο κάποιο σωματικό πόνο, όπως γρίπη, τραύματα από κάποιο ατύχημα ή πόνο στη μέση.

Ωστόσο, είναι 6 φορές πιο πιθανό να πουν ψέματα, εάν ήθελαν να πάρουν αναρρωτική άδεια εξαιτίας στρες, άγχους ή κατάθλιψης, με ένα 40% να δηλώνει πως δεν θα ήθελε να πει στο αφεντικό του την αλήθεια.

Από την έρευνα προέκυψε ακόμη πως το 22% των υπαλλήλων δεν θα έλεγε αλήθεια εάν έπαιρνε τηλέφωνο για να ζητήσει άδεια σε περίπτωση κρυολογήματος, ενώ το 12% θα έλεγε ψέματα σε περίπτωση ημικρανίας.

«Σε πολλές περιπτώσεις είναι πιο παραγωγικό για έναν εργαζόμενο να πάρει μία μέρα άδειας για να αναρρώσει από ασθένεια από το να πάει στη δουλειά του, με μειωμένη παραγωγικότητα και σε περίπτωση όπως γρίπης ή κρυώματος, να μεταδώσει την ασθένεια σε συναδέλφους», δήλωσε ο Glen Parkinson της AXA PPP Healthcare.

Όταν οι εργαζόμενοι ρωτήθηκαν γιατί θα απέκρυπταν την αλήθεια από τους προϊσταμένους τους, το 23% αναφέρει ότι προτιμά να κρατήσει κρυφά τα ζητήματα υγείας του. Ένα ακόμη 23% παραδέχεται ότι φοβάται  να δεχτεί την όποια κριτική, το 7% δηλώνει πως φοβάται την αντίδραση του προϊστάμενου, ενώ το 3% παραδέχεται πως θα ντρεπόταν να αποκαλύψει τις πραγματικές αιτίες.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons