Φορητοί απινιδωτές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

forhtoi%20apinidotes.medium.jpg

Πέντε φορητούς απινιδωτές προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, έναν για κάθε κτίριο των υπηρεσιών της, προκειμένου με την κατάλληλη εκπαίδευση του ανθρωπίνου δυναμικού, να δοθεί – εφόσον χρειαστεί – πολύτιμη βοήθεια που μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές. Όπως επεσήμανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός η προμήθεια των πέντε απινιδωτών αποτελεί κοινή απόφαση της Περιφέρειας με τον σύλλογο εργαζομένων και, προκειμένου να μπορούν να τους χειριστούν, εφόσον παραστεί ανάγκη, έχουν ήδη πιστοποιηθεί εργαζόμενοι της Περιφέρειας στην χρήση τους ενώ η επιμόρφωση του προσωπικού θα συνεχιστεί.

Πιστεύω, σχολίασε, ότι το παράδειγμα αυτό πρέπει να ακολουθηθεί σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και σε κτίρια όπου εξυπηρετούνται πολλοί πολίτες, έτσι ώστε να μην υπάρχουν συμβάντα τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν. Από την πλευρά του ο Σύλλογος Εργαζομένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό για την προμήθεια των απινιδωτών τονίζοντας ότι η χρήση των συσκευών αυτών είναι μια κίνηση προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, που μπορεί να σώσει ζωές όταν αυτό απαιτηθεί.

Σημειώνεται ότι οι φορητοί απινιδωτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε, καθώς καθοδηγούν τον χρήστη με ηχητικές οδηγίες, αναλόγως την κατάσταση του ασθενούς. Ο «αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής», όπως είναι η πλήρης ονομασία του μπορεί να εγκατασταθεί σε δημόσιους χώρους, όπου εκτιμάται ότι συμβαίνει ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό καρδιακών ανακοπών. Πρόκειται για ένα μηχάνημα που χορηγεί ρεύμα και κάνει στην ουσία «ηλεκτροσόκ» στην καρδιά. Ένας εξωτερικός απινιδωτής μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος για έναν άνθρωπο στα κρίσιμα λεπτά για τη ζωή του, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.

Κάθε χρόνο χιλιάδες άτομα θα υποστούν εξωνοσοκομειακά καρδιακή ανακοπή, όπως δείχνουν σχετικά στοιχεία. Η καρδιακή ανακοπή μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, στον δρόμο, στη δουλειά, στην άθληση κ.λπ. Περίπου ένας στους δέκα από αυτούς τους ασθενείς επιβιώνει. Όπως υποστηρίζουν οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, εκτιμάται ότι η εφαρμογή βασικής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στα πρώτα 1-2 λεπτά από την κατάρρευση του θύματος αυξάνει την επιβίωση από το 5-10%, που είναι σήμερα, στο 60%. Μεγάλη η διαφορά, μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που θα μπορούσαν να ζήσουν εάν βρισκόταν ένας απινιδωτής δίπλα τους.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons