Πόσο έγκαιρα πρέπει να αντιμετωπίζονται η φλεβική ανεπάρκεια και οι κιρσοί

dafa-734x459.jpg

Η φλεβική ανεπάρκεια είναι μια σιωπηρή και ύπουλη θα έλεγε κανείς πάθηση, διότι στα αρχικά στάδια δεν υπάρχουν ιδιαίτερα και τυπικά συμπτώματα. Μάλιστα στο στάδιο 1 και 2 δεν φαίνονται ούτε κιρσοί ή διογκωμένες φλέβες, παρά μόνο ίσως κάποιες συγκεντρωμένες κιρσοειδείς ευρυαγγείες. Ο πόνος αρχικά μπορεί να απουσιάζει και το μόνο σύμπτωμα να είναι μια ακαθόριστη κόπωση με την πάροδο της ημέρας .

Όταν όμως το αίμα δεν επιστρέφει στην καρδιά λόγω της δυσλειτουργίας των βαλβίδων των σαφηνών φλεβών, τότε το δέρμα στο κάτω τμήμα της κνήμης αρχίζει να αλλοιώνεται και να μαυρίζει και οι κιρσοί να φαίνονται περισσότερο και να πονούν. Ήδη τότε έχουμε περάσει στα στάδια 4 και 5 με οίδημα, φαγούρα, κάψιμο, αδυναμία ορθοστασίας, κράμπες κλπ. Όταν παραμεληθεί και άλλο το πρόβλημα τότε παρουσιάζονται έκζεμα, βαριά χρόνια δερματίτιδα, ερυσίπελας και άτονο έλκος με δύσκολη επούλωση (στάδιο 6).

Η θρόμβωση των κιρσών και των σαφηνών φλεβών μπορεί να αποτελέσει μια επικίνδυνη κατάσταση, αν ο θρόμβος περάσει στο εν τω βάθει σύστημα και προκαλέσει πνευμονική εμβολή. Θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί οι επιπλοκές αυτές, αν ο ασθενής έκανε έναν έλεγχο με έγχρωμο υπέρηχο Triplex, και διαπίστωνε το πρόβλημα της ανεπάρκειας των φλεβών.

Οι σύγχρονες μέθοδοι αντιμετώπισης των φλεβικών επιπλοκών

Στα πρώιμα στάδια αντιμετωπίζεται ευκολότερα με ταχεία αποθεραπεία του ασθενούς. Έχοντας εφαρμόσει όλες τις σύγχρονες μεθόδους εδώ και 10 χρόνια, οι οποίες είναι αναίμακτες και ελάχιστα επεμβατικές , μπορώ να αναφέρω πως ποτέ άλλοτε η αντιμετώπιση των κιρσών και των φλεβικών επιπλοκών δεν ήταν τόσο ανώδυνη για την πλειοψηφία των ασθενών.

Το ενδοαυλικό laser έχει τον πρώτο λόγο ακόμα και σε προχωρημένες περιπτώσεις όπως στάδια 5 και 6, με διάμετρο των σαφηνών φλεβών που φτάνει ακόμα και τα 3 εκατοστά. Οι ραδιοσυχνότητες RF είναι  η δεύτερη ενδοαυλική μέθοδος με καλά  αποτελέσματα για μικρότερης διαμέτρου φλέβες. Τρίτη μέθοδος ενδοσκοπική, την οποία έχω εφαρμόσει, είναι ο ηλεκτροχημικός καθετήρας Clarivein με πολύ περιορισμένες ενδείξεις.

Όλες οι παραπάνω τεχνικές συνδυάζονται με μικροχειρουργική διόρθωση των περιφερικών κιρσών (φλεβεκτομές) καθώς επίσης και με σκληροθεραπεία με υγρό και αφρό. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο αγγειοχειρουργός θα πρέπει να έχει εμπειρία από όλες τις τεχνικές και να τις εφαρμόζει ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Γίνονται με τοπική αναισθησία και μέθη με τον ασθενή να κινητοποιείται σε 30 λεπτά έως 1 ώρα μετά την επέμβαση και να εξέρχεται του νοσοκομείου σε λίγες ώρες. Παγκοσμίως η ενδοαυλική μέθοδος αποτελεί την χρυσή επιλογή (gold standard) για την πλειονότητα των ασθενών, με άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα. Πραγματοποιείται με καθοδήγηση υπερήχου triplex για ελαχιστοποίηση υποτροπών και για ακρίβεια χιλιοστού.

Πλέον οι δυνατότητες των ενδοσκοπικών laser και η τεχνογνωσία που έχουμε μας βοηθούν να θεραπεύουμε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις με μεγάλη επιτυχία Όσο πιο πρώιμο το στάδιο τόσο μικρότερη περίοδο αποκατάστασης για τον ασθενή που αρχίζει από 3 ημέρες μέχρι 1 εβδομάδα.

Δείτε περιστατικά κιρσών, πριν και μετά τη θεραπεία με laser

ilias.jpg

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.iliasxar.gr ή επικοινωνήστε με το κ. Χαράλαμπο Ηλία, Αγγειοχειρουργό, τηλ.: 2107296277, 6944261464


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons