ΚΚΕ: Επικίνδυνη η κατάσταση στον χώρο της Υγείας

kke1-735x459.jpg

Για οδυνηρές συνέπειες και επικίνδυνη κατάσταση στον χώρο της Υγείας, κάνει λόγο το ΚΚΕ, σε επίκαιρη επερώτηση την οποία κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας και η οποία υπογράφεται από τον γ.γ. του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα και σύσσωμη την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Το ΚΚΕ, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και ότι, «οικοδομεί την πολιτική της πάνω σε ένα χοντρό ψέμα, υποστηρίζοντας πως με τις θυσίες του ο ελληνικός λαός θα βγει στο τέλος στο ξέφωτο με βελτιωμένες υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας του», και υπογραμμίζει ότι «αυτοί οι στόχοι αποτελούν βαρέλι δίχως πάτο για τα εναπομείναντα λαϊκά δικαιώματα».

«Τα προβλήματα είναι πολλά και συσσωρευμένα, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, η οποία συνεχίζεται και με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία διατηρεί και επαυξάνει όλα τα πλαφόν, τα χαράτσια, τις συν-πληρωμές για την υγεία ενώ με τους ανασφάλιστους που τους έχει κάνει σημαία για τη δήθεν φιλολαϊκή πολιτική της “κερνάει με ξένα κόλλυβα”», τονίζει το ΚΚΕ στην επερώτησή του και προσθέτει:

«Οι ελλείψεις σε υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό στις δημόσιες μονάδες, αναδεικνύουν όχι απλά ανεπάρκειες αλλά την επικινδυνότητα της κατάστασης».

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η πολιτική της κυβέρνησης την οποία προωθεί, στο όνομα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και της ανταγωνιστικότητας, ενισχύει μόνο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και συνιστά «μονιμοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων που ήδη εφαρμόζονται στην υγεία αλλά και άλλων που θα παρθούν».

Και το ΚΚΕ συνεχίζει τονίζοντας:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνδέει την κρατική χρηματοδότηση και τις προσλήψεις προσωπικού στις επικίνδυνα υποστελεχωμένες δημόσιες μονάδες υγείας, τους όρους και τις προϋποθέσεις για ιατρικές επισκέψεις, εργαστηριακές εξετάσεις, θεραπείες, τα φάρμακα, την περίθαλψη των ανασφάλιστων, με το “κόστος” και τις δημοσιονομικές “αντοχές” της οικονομίας. Όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αξιοποιεί ως “κόφτη” τον Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ, με ένα συνεχώς συρρικνούμενο “βασικό πακέτο” παροχών υγείας, πολύ μακριά από τις σύγχρονες και διευρυμένες λαϊκές ανάγκες. Προκειμένου δε, να γίνουν αποδεκτοί από το λαό οι στόχοι των περικοπών, αυτοί “ντύθηκαν” με τα ίδια επιχειρήματα περί “νοικοκυρέματος”, περιορισμού της “σπατάλης”, “ορθολογικής αξιοποίησης των πόρων”. Προβλήματα που αποτελούν παράγωγα του συστήματος που η κυβέρνηση υπηρετεί και τα αξιοποιεί σε βάρος των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων».

Όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ, «η κυβέρνηση συνεχίζει τα μέτρα περιορισμού της Δημόσιας Δαπάνης Υγείας, η οποία μεταξύ 2009-2015 μειώθηκε πάνω από 35% ενώ η Ιδιωτική Δαπάνη Υγείας έφτασε στο 40% σε σχέση με τις συνολικές δαπάνες στην υγεία» και ότι με το τρίτο Μνημόνιο, επέβαλε «πάγωμα» της χρηματοδότησης της υγείας στο ανεπαρκέστατο ποσόν των 1,4 δισ. ευρώ, τουλάχιστον μέχρι και το 2018 και αυτό με την προϋπόθεση ότι θα πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Τέλος, επισημαίνει, ότι «αποτελεί άδειο πουκάμισο η προπαγάνδα της συγκυβέρνησης για τη διαφάνεια στις λίστες χειρουργείου, από τη στιγμή που η έλλειψη προσωπικού, τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ και χειρουργείων, σημαίνει διατήρηση των πολύμηνων αναμονών».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons