Σε τι οφείλεται η δυσάρεστη μυρωδιά το πρωί όταν ξυπνάτε

breath.jpg

Σας φαίνεται οικείο; Ξυπνάτε το πρωί και γρήγορα καλύπτετε το στόμα σας με το χέρι, έτσι ώστε ο/η σύντροφός σας να μην πάρει μυρωδιά της δυσάρεστης αναπνοής;

Η πρωινή δυσοσμία του στόματος, μπορεί να είναι δυσάρεστη και προφανώς δεν θέλετε να καλημερίζετε έτσι τον σύντροφό σας.

Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό;

Είναι απλός ο λόγος. Όταν κοιμάστε υπάρχει μειωμένη παραγωγή σάλιου, κάτι που οδηγεί σε ξηροστομία. Η αναπνοή από το στόμα ενώ κοιμάστε στεγνώνει επίσης το στόμα, γι’ αυτό άλλωστε και οι άνθρωποι που κοιμούνται με το στόμα τους ανοιχτό, είναι περισσότερο πιθανό να έχουν δυσάρεστη αναπνοή το πρωί.

Παράλληλα η χαλάρωση των σιαγόνων μυών και του αυχένα βοηθούν επίσης στην ανάπτυξη της δυσάρεστης αναπνοής το πρωί. Αυτή η χαλάρωση και η ξηροστομία του στόματος έχουν ως αποτέλεσμα να αναπτύσσονται περισσότερα βακτήρια στο στόμα.

Τα βακτήρια αυτά μάλιστα εξαπλώνονται σε όλο το στόμα και το λαιμό. Γι’ αυτό και το πρωί όταν ξυπνάτε, η αναπνοή είναι δυσάρεστη. Τα καλά νέα βέβαια είναι ότι δεν είστε μόνοι, αφού το 95% των ανθρώπων έχουν δυσάρεστη αναπνοή τις πρωινές ώρες.

Πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε;

Πρώτον, πρέπει να τηρείτε του κανόνες της στοματικής υγιεινής καθημερινά, βουρτσίζοντας δυο φορές την ημέρα τα δόντια σας ή μετά από κάθε γεύμα. Είναι επίσης σημαντικό να μην ξεχνάτε να βουρτσίζετε τη γλώσσα, να κάνετε χρήση του οδοντικού νήματος και να χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα, ώστε να είστε βέβαιοι ότι το στόμα σας είναι καθαρό και απαλλαγμένο από τυχόν βακτήρια.

Δεύτερον το  φύσημα της μύτης έχει αποδειχθεί πως βοηθάει, καθώς επιτρέπει να μεταφέρεται περισσότερο οξυγόνο στη ρινική κοιλότητα. Φροντίστε επίσης να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (κάθε 3 μήνες περίπου).


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons