Προσπάθεια μείωσης των καρκίνων που σχετίζονται με την εργασία

komision-656x410.jpg

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα την καθιέρωση νέων ορίων στην έκθεση των εργαζομένων σε 13 καρκινογόνους χημικούς παράγοντες, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των καρκίνων που έχουν σχέση με τον χώρο εργασίας.

Η υιοθέτηση αυτών των οριακών τιμών θα περιορίσει τον αριθμό των καρκίνων που έχουν σχέση με την εργασία, δήλωσε η Επιτροπή, η πρόταση της οποίας θα πρέπει να εγκριθεί από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κράτη μέλη) και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με την υιοθέτηση αυτή «θα σωθούν περίπου 100.000 ζωές κατά τα 50 επόμενα χρόνια», δήλωσε η Επίτροπος για την Απασχόληση Μαριάν Τίσεν.

Ανάμεσα στους 13 καρκινογόνους παράγοντες είναι το εισπνεόμενο κρυσταλλικό πυρίτιο, οι ενώσεις του χρωμίου, οι σκόνες σκληρών ξύλων και η υδραζίνη, που αφορούν «έναν πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων».

Η πρόταση των Βρυξελλών, η οποία αναμένεται να τροποποιήσει την οδηγία-πλαίσιο για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, στοχεύει στην εναρμόνιση των κανονισμών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως έναντι των κρατών μελών που δεν έχουν θεσπίσει κατώτατα όρια σε εθνικό επίπεδο.

«Η απουσία οριακών τιμών στην έκθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας σε ορισμένους καρκινογόνους παράγοντες ή στα υψηλά επίπεδα άλλων παραγόντων σε εθνικό επίπεδο δεν σημαίνει μόνο ανεπαρκή προστασία των ευρωπαίων εργαζομένων, αλλά και πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στην εσωτερική αγορά», με τη δημιουργία «αθέμιτων ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων», εκεί όπου ο κανονισμός είναι λιγότερο απαιτητικός, υπογράμμισε η Επιτροπή.

Τα κράτη μέλη διατηρούν πάντα τη δυνατότητα να υιοθετούν αυστηρότερες οριακές τιμές σε εθνικό επίπεδο σε σχέση με αυτές που καθορίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο καρκίνος είναι η πρώτη αιτία θνησιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει σχέση με την εργασία: κάθε χρόνο περισσότεροι από τους μισούς (53%) από τους θανάτους που συνδέονται με επαγγελματικές ασθένειες αποδίδονται στον καρκίνο.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons