Γιατί το φαγητό είναι το συναισθηματικό μας καταφύγιο

comfort_eating.medium.jpg

Θα έχετε βρεθεί πιθανότατα στη θέση μετά από έντονο στρες να βρείτε «καταφύγιο» σε ένα ωραίο γεύμα.

Αυτό που ονομάζουμε «emotional eating» ή συναισθηματική κατανάλωση τροφής μπορεί για κάποιους να είναι πολύ συχνό και να συνδέεται με διατροφικές διαταραχές και παχυσαρκία.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, από τα πανεπιστήμια Aston, Loughborough και Birmingham, το εν λόγω πρόβλημα μπορεί να έχει τις ρίζες του στην παιδική ηλικία. Φάνηκε λοιπόν γονείς που είτε χρησιμοποιούν πολύ περιοριστικές πρακτικές σίτισης είτε χρησιμοποιούν το φαγητό ως ανταμοιβή, θα μπορούσαν να οδηγήσουν τα παιδιά τους στο να βασίζονται στο φαγητό για να ευχαριστήσουν τα συναισθήματα τους.

Από τα αποτελέσματα της μελέτης φάνηκε ότι τα παιδιά ήταν περισσότερο πιθανό να τρώνε με βάση το συναίσθημα (emotionally eating) σε ηλικία 5 με 7 ετών όταν οι γονείς τους τους έδιναν φαγητό ως ανταμοιβή ή υπήρχε υπερβολικός έλεγχος σε σχέση με το φαγητό όταν ήταν σε μικρότερη ηλικία.

Όπως οι ερευνητές επισημαίνουν, διατροφικές συνήθειες μας ακολουθούν μια ζωή και έτσι εκείνοι που χρησιμοποιούν το φαγητό από μικρή ηλικίας για την αντιμετώπιση της συναισθηματικής δυσφορίας το κάνουν και στην ανήλικη ζωή.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons