Φροντίστε για τη σωστή ενυδάτωση του παιδιού

watersummer-735x459.jpg

Βρισκόμαστε πλέον στην «καρδιά» της άνοιξης, η θερμοκρασία έχει αρχίσει να αυξάνεται σταδιακά και τα παιδιά περνούν περισσότερες ώρες σε εξωτερικούς χώρους. Έτσι, οι γονείς θα πρέπει να φροντίζουν για την επαρκή ενυδάτωσή τους, ώστε να αναπληρώνονται οι αυξημένες απώλειες υγρών και να προλαμβάνονται τα συμπτώματα της αφυδάτωσης. Μάλιστα, ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δίνεται όχι μόνο στην τακτική υπενθύμιση προς τα παιδιά, προκειμένου να καταναλώνουν επαρκείς ποσότητες υγρών -καθώς εκείνα είναι πιθανό να το ξεχνούν εν μέσω παιχνιδιού ή να αγνοούν το αίσθημα της δίψας-, αλλά και στο είδος των ροφημάτων που τους προσφέρονται.

Έτσι, το νερό θα πρέπει να είναι το ρόφημα «πρώτης επιλογής», καθώς αποτελεί το ιδανικότερο μέσο ενυδάτωσης για μικρούς και μεγάλους. Ακόμη, σημαντική μπορεί να είναι και η συνεισφορά του γάλακτος στην ημερήσια πρόσληψη υγρών, αρκεί να προτιμάται κυρίως το λευκό γάλα, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά μετά την ηλικία των 2 ετών, και να αποφεύγονται τα τυποποιημένα σοκολατούχα προϊόντα με προσθήκη ζάχαρης ή τεχνητών γλυκαντικών.

Από την άλλη, οι φυσικοί χυμοί που δεν περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη, αποτελούν σαφώς ένα καλό μέσο ενυδάτωσης, το οποίο παράλληλα, προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, καθώς περιέχουν και αρκετές θερμίδες θα ήταν καλό να καταναλώνονται σε ελεγχόμενη ποσότητα και συχνότητα, ενώ ακόμη πιο περιορισμένη θα πρέπει να είναι η κατανάλωση χυμών και φρουτοποτών με προσθήκη ζάχαρης, τα οποία προσφέρουν στα παιδιά «κενές» θερμίδες και συμβάλλουν στην αύξηση της ενεργειακής πρόσληψης.

Τέλος, ροφήματα όπως τα αναψυκτικά με ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης και τα αθλητικά ποτά στερούνται διατροφικής αξίας και μπορεί να αντικαταστήσουν άλλα θρεπτικά τρόφιμα στη διατροφή των παιδιών, ενώ τα καφεϊνούχα ροφήματα και τα ενεργειακά ποτά δε θα πρέπει να αποτελούν επιλογές για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών σε υγρά.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons