Ένας απλός τρόπος για να χορταίνετε πιο εύκολα

5435435643.medium.jpg

Το αίσθημα πείνας αποτελεί το βασικότερο παράγοντα που οδηγεί σε αναζήτηση και πρόσληψη τροφής.

Έτσι, στην προσπάθεια ρύθμισης του σωματικού βάρους, η αποτελεσματική διαχείριση του αισθήματος πείνας παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς μπορεί να διευκολύνει τον έλεγχο της ενεργειακής πρόσληψης.

Ο κατάλληλος σχεδιασμός ενός πλήρους και ισορροπημένου διαιτολογίου, προσαρμοσμένου στις ιδιαίτερες ανάγκες και προτιμήσεις του ατόμου, αποτελεί σίγουρα το πρώτο βήμα για την καλύτερη ρύθμιση του αισθήματος πείνας και κορεσμού κατά τη διάρκεια της μέρας.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η υιοθέτηση ορισμένων καθημερινών συνηθειών μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω.

Μια τέτοια συνήθεια είναι η προτίμηση στερεών τροφίμων έναντι των υγρών. Και αυτό, γιατί η κατανάλωση ενός υγρού τροφίμου, όπως είναι για παράδειγμα ένας χυμός ή ένα αναψυκτικό, δεν ικανοποιεί το αίσθημα πείνας στον ίδιο βαθμό με ένα στερεό τρόφιμο, ακόμη και αν διαθέτει το ίδιο ή υψηλότερο ενεργειακό περιεχόμενο.

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως ενώ η πρόσληψη «στερεών» θερμίδων οδηγεί σε μικρότερη κατανάλωση τροφής στα επόμενα γεύματα της μέρας, αντίθετα, όταν οι ίδιες θερμίδες προσλαμβάνονται σε υγρή μορφή, δεν παρατηρείται μείωση της ενεργειακής πρόσληψης στα γεύματα που ακολουθούν.

Παράλληλα, έχει φανεί πως οι «υγρές» θερμίδες προκαλούν μικρότερη μείωση των επιπέδων γκρελίνης –της ορμόνης που αυξάνει την όρεξη-, συγκριτικά με την κατανάλωση αντίστοιχης ποσότητας θερμίδων από στερεά τρόφιμα.

Επομένως, για τον καλύτερο έλεγχο του αισθήματος πείνας αντικαταστήστε ορισμένα από τα ροφήματα της ημέρας με στερεά τρόφιμα, επιλέγοντας για παράδειγμα ολόκληρα φρούτα έναντι των φρουτοχυμών και σνακ χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες αντί για αναψυκτικά και άλλα ροφήματα.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons