Τα λιπαρά γεύματα φέρνουν υπνηλία

souvlaki.medium.jpg

Νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε σε πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, δείχνει πως οι άνδρες που καταναλώνουν δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, είναι πιο πιθανό να αισθάνονται υπνηλία κατά τη διάρκεια της μέρας και να εμφανίζουν άπνοια ύπνου.

Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Nutrients, οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν τη σχέση που συνδέει την κατανάλωση δίαιτας πλούσιας σε λίπος με τις συνήθειες ύπνου, χρησιμοποιώντας δεδομένα από περισσότερους από 1.800 άνδρες ηλικίας 35-80, τους οποίους παρακολούθησαν για διάστημα 12 μηνών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων, οι εθελοντές με την υψηλότερη πρόσληψη λίπους ήταν πιο πιθανό να αισθάνονται έντονη υπνηλία κατά τη διάρκεια της μέρας. Όπως αναφέρει ένας από τους συγγραφείς του επιστημονικού άρθρου, κάτι τέτοιο μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην εγρήγορση και τη συγκέντρωση κατά την εργασία. Επιπλέον, η αυξημένη κατανάλωση λιπαρών φάνηκε να συνδέεται και με την πιθανότητα εμφάνισης άπνοιας ύπνου.

Η έντονη υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, σχολιάζουν οι ερευνητές, σημαίνει πρακτικά ότι το άτομο έχει λιγότερη ενέργεια, γεγονός που έχει συσχετισθεί με υψηλότερη επιθυμία κατανάλωσης τροφίμων πλούσιων σε λίπος και ζάχαρη, η οποία με τη σειρά της συνδέεται με κακής ποιότητας ύπνο, οδηγώντας τελικά σε ένα φαύλο κύκλο «ανθυγιεινών» διατροφικών συνηθειών και «κακού» ύπνου.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons