Κολπική ατροφία, ένα «κρυφό» θέμα για τις γυναίκες

9653b574708b7a6469e28ee67a57dc73_XL.jpg

Παρά την υψηλή συχνότητα εμφάνισης, μόνο το 5 έως 10% των γυναικών επιζητούν ιατρική βοήθεια. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τουλάχιστον ένα σύμπτωμα κολπικής ατροφίας παρουσιάζεται στο 65 έως 70% των εμμηνοπαυσιακών γυναικών, ενώ στο 50% των γυναικών αυτά τα συμπτώματα επιδρούν αρνητικά στη σεξουαλική ζωή, στην καθημερινή ενασχόληση και στην ποιότητα ζωής τους.

Δυστυχώς, επικρατεί η αντίληψη ότι η ατροφία είναι αποτέλεσμα της γήρανσης και όχι των ορμονικών μεταβολών της εμμηνόπαυσης και ότι δεν είναι δυνατό να αντιμετωπισθεί θεραπευτικά. «Η γυναίκα θεωρεί ότι είναι δικό της «κρυφό» θέμα που δεν επιθυμεί να το συζητήσει με τον γιατρό, να το κοινοποιήσει», ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Λουτράδης, με αφορμή επιστημονική εκδήλωση της Α’ Πανεπιστημιακής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».

Υπολογίζεται, ότι το 2020, στην Ελλάδα, οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση θα είναι 2.800.000 (26,6% του πληθυσμού) και σύμφωνα με μελέτες, 1.400.000 θα παρουσιάσουν μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα του ουρογεννητικού συνδρόμου, ενώ τον γιατρό θα επισκεφθούν για βοήθεια και θεραπεία περίπου από 140.000 έως 210.000 γυναίκες.

Τα συνηθέστερα συμπτώματα της κολπικής ατροφίας, δηλαδή του Ουρογεννητικού Συνδρόμου στην Εμμηνόπαυση είναι: στον κόλπο, ξηρότητα, αίσθημα καύσου στο αιδοίο, πόνος στη σεξουαλική επαφή, κνησμός στο αιδοίο, τοπικός ερεθισμός, δύσοσμη έκκριση και στο ουροποιητικό σύστημα, δυσουρικά ενοχλήματα, συχνουρία, νυκτουρία, ακράτεια ούρων και συχνές ουρολοιμώξεις.

«Ο ακρογωνιαίος λίθος της αντιμετώπισης των συμπτωμάτων από το ουρογεννητικό σύστημα είναι η θεραπεία με ενδοκολπική εφαρμογή οιστρογόνων», τόνισε ο μαιευτήρας-γυναικολόγος, διευθυντής ΕΣΥ, Α’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», Νικόλαος Γουμαλάτσος και επεσήμανε:«Στη θεραπευτική φαρέτρα μας προστίθεται η κολπική οιστριόλη. Η χορήγηση εξαιρετικά χαμηλής δοσολογίας, όπως δείχνουν πρόσφατες μελέτες, είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κολπικής ατροφίας, χωρίς παρενέργειες, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των γυναικών στην εμμηνόπαυση».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons