Ο θυρεοειδής σχετίζεται με προβλήματα στη σεξουαλική λειτουργία

andres_koubenta3.medium.jpg

Οι δύο βασικές παθήσεις του θυρεοειδούς, ο υπερθυρεοειδισμός και ο υποθυρεοειδισμός, σχετίζονται τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες με επιπτώσεις στην σεξουαλική λειτουργία, αναφέρει ο καθηγητής Oυρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Χατζηχρήστου.

Σε μελέτες έχει βρεθεί ότι 6 στους 10 άντρες που έχουν πρόβλημα με τον θυρεοειδή, θα έχουν πρόβλημα είτε με τη στύση είτε με την εκσπερμάτιση ή με την επιθυμία, αναφέρει ο κ. Χατζηχρήστου και επισημάνει ότι το σημαντικότερο είναι το πρόβλημα που σχετίζεται με την επιθυμία.

Σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο Fm αναφέρει: «Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες από το εξωτερικό, το ποσοστό των ανδρών με πρόβλημα επιθυμίας αγγίζει το 63%, το 50% από αυτούς έχει πρόωρη εκσπερμάτιση, και 15% – 20% έχει προβλήματα στύσης. Κι εδώ θα πρέπει να τονίσω ότι αν αποκατασταθεί το πρόβλημα του θυρεοειδή, αποκαθίσταται το πρόβλημα στη σεξουαλική λειτουργία, κάτι που διαπιστώνει και ελληνική μελέτη συναδέλφων από τη Θεσσαλονίκη. Και μιλάω συγκεκριμένα για τη μελέτη του ενδοκρινολόγου Γεράσιμου Κρασά και της ομάδας του, που δημοσιεύτηκε στο The Journal Endorinology and Metabolism, η οποία αναφέρει ότι η θεραπεία του θυρεοειδή απεκατέστησε το πρόβλημα σε περισσότερους από τα δύο τρίτα αυτών των ασθενών»

Πότε ο ουρολόγος στέλνει τον άνδρα σε ενδοκρινολόγο

Ένα από τα ύποπτα συμπτώματα που υποψιάζουν τον ουρολόγο και στέλνει τους ασθενείς στον ενδοκρινολόγο είναι η υπεριδρωσία, όπως μας λέει ο κύριος Χατζηχρήστου. «Όταν βλέπω χέρι ιδρωμένο σε ασθενή που περίμενε στην αίθουσα αναμονής, αν και κατανοώ το στρες για κάποιον που πάει να μιλήσει για την προσωπική του ζωή, ωστόσο θα τον ρωτήσω αν έχει θυρεοειδή, η κάποια κληρονομικότητα, αν έχει δηλαδή κάποιον στην οικογένεια με θυρεοειδή. Μου έχει τύχει επανειλημμένα, κλινικά να διαγνώσω πρόβλημα θυρεοειδή, που ο ασθενής δεν το γνώριζε και ήρθε σε μένα, γιατί αντιμετώπιζε πρόωρη εκσπερμάτιση π.χ. Αν ας πούμε είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει πρόβλημα στύσης και προσπαθεί να το λύσει είτε φαρμακευτικά είτε σε συνδυασμό με ψυχολόγο, θα ήταν καλό να κάνει και απλές εργαστηριακές εξετάσεις για θυρεοεοιδή, ουτοσώστε αν έχει πρόβλημα εκεί, να το θεραπεύσει προκειμένου να αποκατασταθεί και το σεξουαλικό του πρόβλημα.

Προβλήματα και στις γυναίκες

Όπως αναφέρει ο κ. Χατζηχρήστου για τις γυναίκες δεν υπάρχουν ακόμη τόσο καλής ποιότητας μελέτες, ωστόσο περσινή μελέτη από την Ιταλία, σαφέστατα δείχνει να επηρεάζεται από τον θυρεοειδή και η επιθυμία των γυναικών. «Επειδή γίνονται αναφορές και σε άλλα σεξουαλικά προβλήματα των γυναικών, όπως η ύγρανση του κόλπου, δεν έχει ξεκαθαριστεί τελικά μήπως η έλλειψη επιθυμίας είναι αυτή που κάνει το πρόβλημα στην ύγρανση ή όχι. Στις γυναίκες θέλουμε λίγο καλύτερη ποιότητα μελετών, αλλά σαφέστατα και για αυτές, ιδιαίτερα μετά την ηλικία των 50 που ο υπερθυρεοειδισμός είναι κάτι που συναντάται πιο συχνά, όπως μας λένε οι ενδοκρινολόγοι, θα πρέπει να γίνεται συστηματικός έλεγχος.

 

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons