Πρόσληψη πρωτεΐνης και ύπνος

ypnos-735x459.jpg

Ο ύπνος αναγνωρίζεται ως ένα σημαντικό στοιχείο στην τροποποίηση της υγείας του ατόμου.
Η σύντομη διάρκεια και κακή ποιότητα ύπνου οδηγεί συχνά σε μεταβολικές και καρδιαγγειακές παθήσεις. Σύμφωνα με νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, τα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα που χάνουν βάρος με μια δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες είναι πιθανό να κοιμούνται καλύτερα.

Για τους σκοπούς της μελέτης χορηγήθηκε σε 44 υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα πρώτα μια δίαιτα κανονική σε πρωτεΐνη και κατόπιν υψηλής πρωτεΐνης.
Αξιολογήθηκε ο ύπνος των συμμετεχόντων, όπου φάνηκε ότι εκείνοι που κατανάλωναν περισσότερη πρωτεΐνη ενώ έχαναν βάρος ανέφεραν ταυτόχρονα και βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου έπειτα από 3 με 4 μήνες διατροφικής παρέμβασης.
Όπως οι ερευνητές επισημαίνουν η ποιότητα του ύπνου προστίθεται στη λίστα των θετικών της πρόσληψης υψηλής πρωτεΐνης, παράλληλα με την απώλεια βάρους, την απώλεια λίπους, τη διατήρηση της άλιπης μάζας σώματος.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons