Δωρεάν εξέταση θυρεοειδούς αύριο

1bu2s246.jpg

Δωρεάν κλινική εξέταση θυρεοειδούς και ενημέρωση των πολιτών παρέχει το Τμήμα Θυρεοειδούς της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, αύριο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θυρεοειδούς στις 25 Μαϊου.

Οι εξετάσεις θα γίνονται στο Δημοτικό Ιατρείο-Καλφοπούλειο Ιδρυμα, (Σόλωνος 78), από τις 10:00 έως τις 15:00.

Όπως τόνισαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι υπεύθυνοι του Τμήματος Θυρεοειδούς της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρίας-Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων, οι παθήσεις του θυρεοειδούς αναδεικνύονται σε μείζον πρόβλημα υγείας σε διεθνές επίπεδο, καθώς αποτελούν συχνή αιτία νοσηρότητας με συνεχή αύξηση σε ολόκληρο τον ανεπτυγμένο κόσμο, ενώ ανιχνεύονται, πλέον, συχνότερα και στον παιδικό πληθυσμό. Ανοδική πορεία καταγράφει, παγκοσμίως, και η επίπτωση του καρκίνου του θυρεοειδούς, ο οποίος υπολογίζεται ότι το 2019 θα αποτελεί τον πιο συχνό καρκίνο στις γυναίκες, με ετήσιο κόστος διαχείρισης τα 2 δισ. δολάρια. Ταυτόχρονα, τα θυρεοειδικά νοσήματα αποτελούν τη δεύτερη πιο συχνή διαταραχή στην εγκυμοσύνη.

Ένα σημαντικό πρόβλημα που καταγράφουν έρευνες είναι ότι περίπου οι μισοί ασθενείς που βρίσκονται υπό θεραπεία δεν είναι ρυθμισμένοι σωστά και ένα μεγάλο ποσοστό δεν γνωρίζει ότι πάσχει. Όπως τόνισε ο καθηγητής Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Ουλμ Γερμανίας, Ενδοκρινολογική Μονάδα Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου, Λεωνίδας Ντούντας, στις ΗΠΑ οι ασθενείς με νόσους του θυρεοειδούς ανέρχονται σε 30 εκατ., ενώ άλλα 20-30 εκατ. δεν το γνωρίζουν και θα εκδηλώσουν την πάθησή τους μέσα στα επόμενα χρόνια.

Στη χώρα μας, οι πάσχοντες ανέρχονται περίπου σε ένα εκατ. Ο κ. Ντούντας, αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης, μέσω ενός τακτικού ελέγχου, καθώς οι διαταραχές στη λειτουργία του θυρεοειδούς μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις σε πολλά συστήματα του αθρώπινου οργανισμού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο θυρεοειδής αδένας, που είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση του μεταβολισμού, είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς παράγει τη θυροξίνη (T4) και τη τριιωδοθυρονίνη (Τ3), οι οποίες ρυθμίζουν απαραίτητες κυτταρικές λειτουργίες για την κατανάλωση ενέργειας στους ιστούς.

Τα συμπτώματα των θυρεοειδικών παθήσεων, πολλές φορές, είναι ήπια, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και συχνά γίνονται αντιληπτά μόνο μετά από προσεκτική κλινική εξέταση.

Σε ό,τι αφορά τη θεραπευτική αντιμετώπιση των νοσημάτων του θυρεοειδούς, αυτή γίνεται κυρίως με φαρμακευτική αγωγή. Ιδιαίτερα για τον υποθυρεοειδισμό, η θυροξίνη είναι η πρώτη επιλογή στη θεραπεία του.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons