Τα πολλά κιλά «κόβουν» χρόνια

diet.medium.jpg

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal, δείχνει ότι τα άτομα που διατηρούν μακροχρόνια χαμηλό σωματικό βάρος έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, ενώ αντίθετα, όσοι έχουν αυξημένο βάρος από την παιδική μέχρι τη μέση ηλικία έχουν τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 80.266 γυναίκες και 36.622 άνδρες, τους οποίους παρακολούθησαν από την ηλικία των 60 ετών και για 15-16 χρόνια κατά μέσο όρο. Κατά το διάστημα αυτό, οι εθελοντές συμπλήρωναν ερωτηματολόγια σχετικά με το ιατρικό ιστορικό, τον τρόπο ζωής και τις διατροφικές τους συνήθειες κάθε δύο ή τέσσερα χρόνια. Επιπλέον, τους ζητήθηκε να ανακαλέσουν κατά πόσο το σωματικό τους βάρος ήταν φυσιολογικό ή αυξημένο στην ηλικία των 5, 10, 20, 30 και 40 ετών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, φάνηκε πως όσοι είχαν διατηρήσει φυσιολογικό σωματικό βάρος σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, εμφάνιζαν τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας στο διάστημα των 15 ετών παρακολούθησης και συγκεκριμένα 11,8% για τις γυναίκες και 20,3% για τους άνδρες. Από την άλλη, όσοι είχαν αυξημένο βάρος κατά την παιδική ηλικία και παρέμειναν υπέρβαροι μέχρι τη μέση ηλικία είχαν τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, τα οποία διαμορφώθηκαν στο 19,7% και 24,1% για γυναίκες και άνδρες, αντίστοιχα.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, τα ευρήματα της παρούσας μελέτης υποστηρίζουν περαιτέρω τις συστάσεις για διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους και ειδικότερα αποφυγή της αύξησής του στη μέση ηλικία, με στόχο την εξασφάλιση μακροχρόνιων οφελών για την υγεία.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons