Τι πρέπει να προσέχουν όσοι έχουν υψηλό σάκχαρο και καταναλώνουν αλκοόλ

Cognac-Generic-2-735x459.jpg

Η κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί για πολλούς μια συνήθεια, που συνοδεύει συχνά τα γεύματα ή τις εξόδους για διασκέδαση.
Από την άλλη, η συστηματική πρόσληψή του σε μικρές ποσότητες, έχει συσχετισθεί από μελέτες με οφέλη για το καρδιαγγειακό σύστημα. Τι ισχύει, όμως, για τα άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη; Μπορεί το αλκοόλ να ενταχθεί με ασφάλεια στο διαιτολόγιό τους;

Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση αλκοόλ δεν απαγορεύεται σε διαβητικούς ασθενείς. Μάλιστα, έχει φανεί πως όταν αυτή δεν υπερβαίνει τη συχνότητα και ποσότητα που ορίζουν οι διεθνείς συστάσεις, τότε μπορεί να έχει ανάλογα οφέλη στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου με εκείνα που παρατηρούνται σε υγιή άτομα.

Σε κάθε περίπτωση, εάν ένα άτομο με σακχαρώδη διαβήτη επιλέξει να καταναλώσει αλκοόλ, θα πρέπει να δώσει προσοχή σε ορισμένα σημεία, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εμφάνισης επιπλοκών. Έτσι, το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι η ενημέρωση του θεράποντος ιατρού, καθώς είναι πιθανό ο σακχαρώδης διαβήτης να συνυπάρχει με άλλα προβλήματα υγείας, και συνεπώς να συστήνεται πλήρης αποφυγή του αλκοόλ.

Από την άλλη, οι διαβητικοί ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν πως το αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση υπογλυκαιμίας, ακόμη και αρκετές ώρες μετά την κατανάλωσή του, ειδικότερα σε περιπτώσεις όπου λαμβάνεται ινσουλίνη ή φάρμακα που επάγουν την έκκριση ινσουλίνης από το πάγκρεας. Γι’ αυτό το λόγο, το αλκοόλ δε θα πρέπει να καταναλώνεται με άδειο στομάχι, ενώ τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα θα πρέπει να ελέγχονται πριν την πρόσληψή του, σε τακτά χρονικά διαστήματα μετά από αυτή και ιδιαίτερα πριν τον ύπνο, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εμφάνισης υπογλυκαιμίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τέλος, όσον αφορά στη συχνότητα και ποσότητα κατανάλωσης, συστήνεται η πρόσληψη αλκοόλ να μην υπερβαίνει το 1 ποτό ανά ημέρα για τις γυναίκες και τα 2 ποτά ανά ημέρα για τους άνδρες.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons