Καρκινοπαθείς «σβήνουν» στην ουρά για ακτινοθεραπεία

hospital1-656x410.jpg

Αρκετά λιγότεροι καρκινοπαθείς, από τους διεθνείς μέσους όρους, κάνουν ακτινοθεραπεία στην Ελλάδα, δηλώνει στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας Γιώργος Πισσάκας, ο οποίος τονίζει ότι πολύς κόσμος πεθαίνει, γιατί δεν βρίσκει ραντεβού και η κατάσταση του επιδεινώνεται.

Όπως αναφέρει περίπου 30.000 καρκινοπαθείς στην Ελλάδα χρειάζονται περί τις 700.000 συνεδρίες ετησίως και από αυτούς με κόπο καταφέρνουν να κάνουν ακτινοθεραπεία οι 25.000.

Παράλληλα διαπιστώνει ότι η Αθήνα υποφέρει περισσότερο στο θέμα των αναμονών, όπου σε ορισμένα νοσοκομεία ξεπερνούν και τους πέντε μήνες, ενώ η Θεσσαλονίκη, όπως λέει είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα, σε αντίθεση και με κάποια νοσοκομεία της περιφέρειας που υπολειτουργούν.

Το πρόβλημα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, δεν είναι καινούργιο, αλλά ξεπερνάει την δεκαετία και είναι ανεξάρτητο από το χρώμα των κυβερνήσεων. Ωστόσο όπως επισημαίνει, έχει διογκωθεί στα χρόνια της κρίσης. Ο κ. Πισσάκας, θεωρεί όμως ανάσα, ποιοτική περισσότερο, και σε κάποιο βαθμό και ποσοτική, την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με τους 7 γραμμικούς επιταχυντές, που όπως αναφέρει έως το τέλος του έτους, αναμένεται να αρχίσουν να τοποθετούνται σε ισάριθμα κρατικά νοσοκομεία, κυρίως της περιφέρειας.

«Θέσεις έχουν προκηρυχθεί και για επικουρικούς και για μόνιμους. Αυτά θέλουν το χρόνο τους. Παρόλα αυτά και με τους επικουρικούς και με τους μόνιμους, νομίζω ότι πληρούμε το μίνιμουμ των απαιτήσεων για τη λειτουργία των επιταχυντών, αρκεί οι προσλήψεις των μονίμων να γίνουν γρήγορα», λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.

Επίσης κάνει έκκληση στην Πολιτεία, προκειμένου να μην χάνονται άδικα οι καρκινοπαθείς, να εφαρμόσει τις ήδη υπάρχουσες αποφάσεις του ΕΟΠΠΥ, και να καλύπτει τις ακτινοθεραπείες των ασθενών σε ιδιωτικά νοσοκομεία, χωρίς να πρέπει να πληρώνουν, στις περιπτώσεις εκείνες, που στα δημόσια, τους βάζουν σε μεγάλες λίστες αναμονής.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons