Ανοιχτός διάλογος της φαρμακοβιομηχανίας με Έλληνες ευρωβουλευτές

personalized-medicine-pills.jpg

Οι κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης και οι προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και η αναπτυξιακή συμβολή του κλάδου του φαρμάκου στην ελληνική οικονομία, απασχόλησαν τη συνάντηση εργασίας που είχαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, (ΣΦΕΕ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) με διακομματική ομάδα Ελλήνων Ευρωβουλευτών, την Παρασκευή 13 Μαΐου.

Στη συνάντηση αναδείχθηκε ως εθνική προτεραιότητα και ανάγκη η διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών για απρόσκοπτη πρόσβασή τους στις αναγκαίες θεραπείες, χωρίς περαιτέρω μείωση των σχετικών δαπανών, καθώς η χώρα μας ήδη βρίσκεται πολύ χαμηλότερα του μέσου ευρωπαϊκού όρου στη φαρμακευτική δαπάνη.

Οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ και της ΠΕΦ παρουσίασαν αναλυτικά:

τις δραματικές επιπτώσεις που επιφέρει στους Έλληνες ασθενείς η οικονομική και η κοινωνική κρίση και την ανάγκη άμβλυνσής τους, τις προτάσεις των φαρμακευτικών εταιριών για την αξιολόγηση και διείσδυση καινοτόμων θεραπειών και την ισχυρότερη πολιτική προώθησης των γενοσήμων, ώστε να προσφέρουν καλύτερες και αποτελεσματικότερες θεραπείες στους Έλληνες ασθενείς και να μειώσουν δραστικά τις συνολικότερες δαπάνες υγείας, ιδιαίτερα στον τομέα των νοσοκομειακών δαπανών.

Επιπλέον, αναδείχθηκε η συμβολή του φαρμακευτικού κλάδου στην ελληνική οικονομία αλλά και οι δυνατότητές του να συμβάλλει ουσιαστικά στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας υπό την προϋπόθεση της υιοθέτησης μεταρρυθμιστικών πολιτικών, σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος και φιλικού επενδυτικού πλαισίου.

Οι Έλληνες ευρωβουλευτές ζήτησαν αναλυτική ενημέρωση για όλα τα επιμέρους ζητήματα που τέθηκαν και προσφέρθηκαν να αναδείξουν τις θέσεις του κλάδου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με βασικό στόχο την προστασία των Ελλήνων ασθενών αλλά και την υιοθέτηση ευνοϊκών αναπτυξιακών πολιτικών.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons