Αιμορροΐδες, οριστική θεραπεία και ανώδυνο αποτέλεσμα

giatros.jpg

Όλοι οι άνθρωποι έχουν αιμορροΐδες. Οι αιμορροΐδες είναι αγγειακοί σχηματισμοί (σύμπλεγμα αρτηριών και φλεβών) που υπάρχουν στο τελικό τμήμα του εντέρου μας που ονομάζεται ορθό, λίγα εκατοστά πριν τον πρωκτό. Τα αιμορροϊδικά αγγεία (ή αλλιώς οι αιμορροΐδες) καλύπτονται από βλεννογόνο (το ενιαίο εσωτερικό στρώμα του εντέρου) και λειτουργούν προστατευτικά, σαν «μαξιλάρια», κατά την διάβαση των κοπράνων την ώρα της αφόδευσης. Ένας στους δύο ενήλικες πάσχει από αυξημένη ροή αίματος εντός των αιμορροΐδων. Η νόσος αυτή ονομάζεται αιμορροϊδοπάθεια και αποτελεί την συχνότερη πάθηση που προκαλεί κυρίως πόνο στην περιοχή του πρωκτού.

Σε τι οφείλεται η νόσος των αιμορροΐδων;

Επιστημονικά, οποιαδήποτε κατάσταση προκαλεί άμεσα ή έμμεσα αύξηση της ροής του αίματος εντός των αιμορροΐδων, μπορεί να ενοχοποιηθεί για την δημιουργία αιμορροϊδοπάθειας. Στον σύγχρονο κόσμο το άγχος θεωρείται ως η κύρια αιτία δημιουργίας αιμορροϊδοπάθειας. Το άγχος προκαλεί δυσκοιλιότητα, αυξάνει την αιματική ροή, ενώ παράλληλα επιτείνει και τον σπασμό του σφιγκτήρα του πρωκτικού. Όλα αυτά οδηγούν σε ανυπόφορο πόνο στην περιοχή του πρωκτού, είτε κατά την διάρκεια της αφόδευσης, ή και αργότερα κατά την διάρκεια της ημέρας.

Γιατί ο ασθενής χρειάζεται ιατρική βοήθεια;

Η διόγκωση των αιμορροΐδων προκαλεί εντονότατο πόνο. Αυτός οδηγεί συνήθως τον ασθενή στον Ιατρό. Ο πόνος μπορεί να εμφανίζεται μόνο κατά την κένωση στην τουαλέτα, αλλά σε άλλες περιπτώσεις μπορεί και να διαρκεί ολόκληρη την ημέρα. Άλλα συμπτώματα που μπορεί να αντιληφθεί ο ασθενής είναι η αιμορραγία, ο κνησμός (έντονη φαγούρα στην περιοχή του πρωκτού), η πρόπτωση (διόγκωση των αιμορροΐδων σε τέτοιο βαθμό, που ο ασθενείς μπορεί να τις ψηλαφήσει εξωτερικά του πρωκτού), εκροή βλέννης (αποβολή υγρών λόγω διάσπασης του φραγμού του σφιγκτήρα του πρωκτού) κ.α.

Υπάρχει θεραπεία;

Τα τελευταία χρόνια η θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας έχει κάνει μεγάλα άλματα προόδου. Παλαιότερα οι περισσότεροι ασθενείς υπέφεραν μετά τη χειρουργική επέμβαση. Γι’ αυτόν το λόγο, ακόμη και σήμερα όσοι πάσχουν από αιμορροϊδοπάθεια, προτιμούν να αντέχουν στα συμπτώματα που προκαλεί η νόσος και να εφαρμόζουν συντηρητικές θεραπείες (κυρίως με αλοιφές), προκειμένου να μην χειρουργηθούν, φοβούμενοι την ταλαιπωρία μετά την επέμβαση.

Η είσοδος των σύγχρονων τεχνικών LASER στην θεραπεία των αιμορροΐδων, έχει αλλάξει ριζικά το θεραπευτικό τοπίο. Η πλέον σύγχρονη τεχνική αντιμετώπισης της αιμορροϊδοπάθειας είναι η αιμοροϊδοπλαστική με LASER. H τεχνική LHP (LaserHaemorroidoPlasty) όπως αλλιώς αποκαλείται, είναι μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, η οποία προσφέρει ανώδυνη και αναίμακτη μείωση του όγκου των αιμορροΐδων με καταστροφή των νοσούντων αγγείων και έχει ως αποτέλεσμα την ανατομική αποκατάσταση της περιοχής του πρωκτού.

Η μέθοδος εφαρμόζεται με ειδικά διαμορφωμένη οπτική ίνα μέσω της οποίας η ακτίνα LASER στοχεύει κατευθείαν εντός των προβληματικών αγγείων. Καθότι δεν δημιουργούνται τραύματα στους ιστούς του πρωκτού και του εντέρου, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα χωρίς να προκαλεί πόνο μετεγχειρητικά. Δεν χρειάζεται η εφαρμογή γαζών στην περιοχή, δεν γίνονται αλλαγές μετεγχειρητικά και ο ασθενής μπορεί να έχει ανώδυνη κένωση ακόμη και την ίδια μέρα μετά το χειρουργείο. Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες άμεσα μετά την επέμβαση.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Δρ. Aθανάσιο Δερβίσογλου, Γενικός Χειρουργός, κιν: 697 222 2200 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.adlaser.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons