Πρώτο κρούσμα μικροκεφαλίας εμβρύου στο Πουέρτο Ρίκο

zika-735x459.jpg

Οι υγειονομικές αρχές στο Πουέρτο Ρίκο ανακοίνωσαν χθες ότι εντόπισαν το πρώτο κρούσμα μικροκεφαλίας στο έμβρυο μιας εγκύου που είχε προσβληθεί από τον ιό Ζίκα, εν μέσω μιας έξαρσης των κρουσμάτων.

«Αυτό το κρούσμα στο έμβρυο μιας εγκύου μας θλίβει και μας ανησυχεί καθώς καθιστά εμφανή τον κίνδυνο εντοπισμού και νέων κρουσμάτων», ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ επιβεβαιώνοντας τη διάγνωση.

«Τα CDC πραγματοποίησαν εργαστηριακές εξετάσεις που επιβεβαίωσαν τη διάγνωση και διαβίβασαν τα αποτελέσματα στο υπουργείο Υγείας του Πουέρτο Ρίκο», προστίθεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Η υπουργός Υγείας του Πουέρτο Ρίκο, Άνα Ρίους, εξήγησε σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες της ότι αυτό το κρούσμα μικροκεφαλίας διαγνώστηκε αρχικά σε ένα υπερηχογράφημα. Δεν διευκρίνισε εάν η ασθενής έκανε άμβλωση ή απέβαλε. Το βρέφος έπασχε από «οξεία μικροκεφαλία» και στον εγκέφαλό του βρέθηκε ο ιός Ζίκα, σύμφωνα με την ίδια.

Στο έδαφος των ΗΠΑ έχει καταγραφεί άλλο ένα κρούσμα μικροκεφαλίας, τον Ιανουάριο στη Χαβάη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε τον Φεβρουάριο απειλή για τη δημόσια υγεία παγκοσμίως τον ιό Ζίκα, που μεταδίδεται από τα κουνούπια και εξαπλώνεται ταχύτατα στη Λατινική Αμερική, κυρίως στη Βραζιλία. Ο αριθμός των κρουσμάτων μικροκεφαλίας αυξήθηκε στη χώρα αυτή, φθάνοντας τα 1.271 από το ξέσπασμα της επιδημίας το 2015.

Μέχρι σήμερα, στο Πουέρτο Ρίκο έχουν καταγραφεί 925 κρούσματα του Ζίκα, 18 από τα οποία είναι γυναίκες σε ενδιαφέρουσα. Νοσηλεύθηκαν 27 ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον Ζίκα, ανάμεσά τους κι ένα πρόσωπο με το σύνδρομο Γκιγιέν-Μπαρέ, που προκαλεί προσωρινή παράλυση σε ενήλικους. Ο πρώτος θάνατος που οφειλόταν στον ιό Ζίκα ανακοινώθηκε στο Πουέρτο Ρίκο την 29η Απριλίου.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons