Ο άνθρωπος που ακούγεται «σαν να έχει καταπιεί ένα ρολόι»

roloi1-735x459.jpg

Ο 27χρονος Chris Lloyd από το Ηνωμένο Βασίλειο αισθανόταν ανίκανος ακόμη και να ανέβει τα σκαλιά όταν τελικά διαγνώστηκε με σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια.

Μία από τις βαλβίδες της καρδιάς του δε λειτουργούσε σωστά κάνοντας το αίμα να μην κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Ο Lloyd έκανε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς τον Ιανουάριο και οι γιατροί αντικατέστηκαν την προβληματική βαλβίδα με έναν τεχνητό μηχανισμό.

Αυτή η σωτήρια διαδικασία, σύμφωνα με τη Daily Mail, σημαίνει ότι πλέον έχει ένα δυνατό ήχο που χτυπάει στο στήθος του, ο οποίος τον κάνει να ακούγεται «σαν να έχει καταπιεί ένα ρολόι». «Είναι κάτι περίεργο όχι μόνο για εμένα, αλλά και για όλους τους γύρω μου, είναι απλά πολύ παράξενο. Είναι σαν να έχω καταπιεί ένα ρολόι. Όλοι αρχικά νομίζουν ότι είναι το ρολόι μου και σοκάρονται όταν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Είναι ουσιαστικά ο μηχανισμός, το άνοιγμα της βαλβίδας και το κλείσιμο που το κάνουν να παράγει αυτόν το χαρακτηριστικό θόρυβο», αναφέρει ο ίδιος.

Ο χειρουργός, τόν ενημέρωσε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον 6 μήνες για να συνηθίσει τον ήχο, αλλά ο Lloyd δηλώνει ότι για τη σύζυγό του, με την οποία παντρεύτηκε πρόσφατα, είναι εξαιρετικά δύσκολο. «Είναι ένας εφιάλτης όταν είμαστε στο κρεβάτι καθώς η γυναίκα μου δυσκολεύεται πολύ να κοιμηθεί από το θόρυβο. Όμως οι γιατροί έκαναν ο,τι καλύτερο μπορούσαν και πιθανόν να μην ήμουν εδώ σήμερα χωρίς αυτούς. Μία ωρολογιακή καρδιά είναι ένα μικρό τίμημα», αναφέρει και προσθέτει ότι όταν έμαθε το σοβαρό πρόβλημα υγείας του σοκαρίστηκε, καθώς δεν περίμενε τι θα ακολουθήσει, αλλά αισθάνεται ευγνώμων που τα κατάφερε και τώρα έχει παντρευτεί και συνεχίζει τη ζωή του όπως πριν.

Τελικά αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για ένα πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί από τη γέννησή του και η λύση που του πρότειναν οι γιατροί ήταν η μοναδική που μπορούσε να δοθεί. Ο άντρας ακολουθεί τώρα ειδική διατροφή και προσπαθεί να συνηθίσει το «ρολόι» που χτυπά μέσα του, αισθανόμενος ευγνωμοσύνη για το ότι μπορεί να απολαμβάνει τη ζωή και θέλει να δώσει ένα θετικό μήνυμα αισιοδοξίας σε όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. roloi2.jpgroloi3.jpgroloi4.jpg


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons