Πρόγραμμα στήριξης οροθετικών κρατουμένων και αποφυλακισμένων από το Κέντρο Ζωής

AIDS-656x410.jpg

Με το πρόγραμμα «Στήριξης Οροθετικών Κρατουμένων και Αποφυλακισμένων» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνεχίζει το Κέντρο Ζωής την προσπάθειά του για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των οροθετικών κρατουμένων, μέσω παρεμβάσεων νομικής, κοινωνικής και ψυχολογικής αρωγής, έχοντας στο πλευρό του τη σημαντική υποστήριξη του Open Society Foundations (OSF).

Το πρόγραμμα θεωρείται απαραίτητο τόσο για την υπεράσπιση των ανθρώπων που βρίσκονται σε καθεστώς κράτησης, όσο και για την ανάγκη καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, καθώς η πλειοψηφία αυτών βιώνει την κοινωνική ανισότητα και τον αποκλεισμό από βασικά αγαθά και υπηρεσίες, με την πρόσβαση σε αυτές να είναι περιορισμένη. Στις περιπτώσεις δε που υπάρχουν οροθετικοί κρατούμενοι, η ανάγκη για ενημέρωση και υποστήριξη γίνεται ακόμα πιο επιτακτική.

Στόχος της παρέμβασης των εκπροσώπων του Κέντρου Ζωής, είναι η παροχή μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης στον τομέα της νομικής στήριξης και κοινωνικής ένταξης, βάσει του νομικού πλαισίου και των συνθηκών που επικρατούν στα καταστήματα κράτησης στην Ελλάδα. Επιπλέον, πραγματοποιείται παρέμβαση αγωγής υγείας στον γενικό πληθυσμό των κρατουμένων και στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Ταυτόχρονα, υλοποιούνται δράσεις κοινωνικής και εργασιακής στήριξης, καθώς και  συμβουλευτικής σε αποφυλακισμένους οροθετικούς και μη, που ενισχύουν το σύστημα υποδοχής και κοινωνικής επανένταξης.

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν σε δύο γλώσσες (Ελληνικά & Αγγλικά) και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις εξής υπηρεσίες:

Στήριξη από εξειδικευμένο κοινωνικό λειτουργό σε σχέση με κοινωνικές παροχές που δικαιούνται οι οροθετικοί φυλακισμένοι (π.χ.  διασφάλιση θεραπευτικής αγωγής, επιδόματα, κ.α.) Στήριξη από εξειδικευμένο ψυχολόγο σε σχέση με τη φροντίδα της σωματικής και ψυχικής τους υγείας Νομική συμβουλευτική όσον αφορά στα ιδιαίτερα δικαιώματά των οροθετικών φυλακισμένων Κοινωνική, ψυχολογική και νομική στήριξη, κατά το διάστημα της αποφυλάκισής τους Ενημέρωση και υποστήριξη των συγγενών και συντρόφων τους

Μέσω του προγράμματος επιχειρείται η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων που βιώνουν κρατούμενοι και αποφυλακισμένοι εν γένει, αλλά και συγκεκριμένα οι οροθετικοί. Παράλληλα, αναδεικνύονται τα προβλήματα του συγκεκριμένου πληθυσμού, στοχεύοντας στην εξάλειψη και την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος. Τέλος, ενισχύεται η δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας με κρατικούς φορείς, Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων Νοσοκομείων και ανεξάρτητες αρχές (πχ Συνήγορος του Πολίτη, Αρχή Προστασίας δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα), με στόχο την ολοκληρωμένη καταγραφή και αντιμετώπιση των παραβιάσεων.

Λίγα λόγια για το Κέντρο Ζωής

Το Κέντρο Ζωής ιδρύθηκε το 1991, και είναι το πρώτο αναγνωρισμένο, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο στην Ελλάδα που προσφέρει δωρεάν, μοναδικές υπηρεσίες και προγράμματα (ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη, Κέντρο Ημέρας κλπ), καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, των οικογενειών και των συντρόφων τους.

Όλα αυτά τα χρόνια, στέκεται στο πλάι όλων όσων το προσεγγίσουν, χάρη στην πολύτιμη προσφορά  του μεγάλου δικτύου εθελοντών και του άρτιου επιστημονικού προσωπικού που διαθέτει, χωρίς καμία διάκριση ως προς το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την εθνικότητά των επισκεπτών  του.

Το Κέντρο Ζωής διαθέτει δύο γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ συμμετέχει σε αρκετά Ευρωπαϊκά-διακρατικά δίκτυα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.kentrozois.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons