Έξι συμβουλές για να χωνέψετε καλύτερα το φαγητό

xonepsi_fagito.jpg

Σε όλους μας έχει συμβεί να απολαύσουμε ένα ωραίο γεύμα και να το μετανιώσουμε αργότερα όταν το στομάχι μας βαραίνει απίστευτα λόγω δυσπεψίας. Μερικά από τα συμπτώματα της δυσπεψίας περιλαμβάνουν: φούσκωμα, ρέψιμο, αέρια, κάψιμο ή πόνο στο στομάχι ή στην κοιλιά, ακόμη και ναυτία. Σίγουρα πάντως κανένα από αυτά δεν είναι ευχάριστα, αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορεί να προληφθούν με τη λήψη των παρακάτω μέτρων για καλύτερη πέψη. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε:

Συμπεριλάβετε τα προβιοτικά στη διατροφή σας

Καταναλώστε τροφές που περιέχουν προβιοτικά, τα οποία είναι τα καλά βακτήρια που βρίσκονται σε ορισμένες τροφές και προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος. Μια καλή επιλογή είναι το γιαούρτι, το κεφίρ και τα προβιοτικά ροφήματα.

Μην ξαπλώνετε αμέσως μετά το φαγητό

Το σώμα μας είναι έτσι διαμορφωμένο από την φύση ώστε να ολοκληρώνει τη διαδικασία της πέψης σε όρθια θέση και όχι ξαπλωμένη. Όταν μάλιστα είστε ξαπλωμένοι το σώμα προσπαθεί αλλά δεν καταφέρνει τα αφομοιώσει τα τρόφιμα που καταναλώσατε και κάπως έτσι οδηγείστε στην δυσπεψία. Περιμένετε τουλάχιστον 2-3 ώρες μετά το φαγητό πριν πάτε για ύπνο.

Τρώτε αργά

Όταν τρώτε πολύ γρήγορα, μπορεί πραγματικά να καταπιείτε και μια μεγάλη ποσότητα αέρα που διαταράσσει τη διαδικασία της πέψης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει πολλές φυτικές ίνες στη διατροφή σας, αλλά μην το παρακάνετε γιατί μπορεί να οδηγήσει σε γαστρεντερικά θέματα. Αντ’ αυτού πίνετε άφθονο νερό μαζί.

Κρατήστε σημειώσεις

Κρατήστε ένα ημερολόγιο τροφίμων ώστε να σημειώνετε και να αναγνωρίζετε τα τρόφιμα που σας προκαλούν δυσπεψία. Συχνά τρόφιμα ή ποτά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ, καφεΐνη, αλκοόλ ή είναι πικάντικα είναι τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

Όχι στα στενά ρούχα

Μη φοράτε εφαρμοστά ρούχα ή ζώνες ενώ τρώτε, καθώς αυτό μπορεί να συμπιέσει το στομάχι και δίνει στην καούρα περισσότερες πιθανότητες να εμφανιστεί.

Τσίχλα

Προσπαθήστε να μασάτε τσίχλα μετά το γεύματά σας. Θα βοηθήσει στην παραγωγή του σάλιου, το οποίο βοηθά στην εξουδετέρωση των οξέων στο στομάχι και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης δυσπεψίας.

Αν κάντε τις παρακάτω αλλαγές, αλλά εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε συμπτώματα δυσπεψίας, φροντίστε να δείτε τον γιατρό σας. Τα συμπτώματα ενδεχομένως να μην υποδηλώνουν πρόβλημα δυσπεψίας αλλά άλλου είδους προβλήματα υγείας όπως το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, το έλκος στομάχου ή νόσος της χοληδόχου κύστης.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons