Δραγασάκης: Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα πρέπει να οδηγήσει σε αποσυμφόρηση των νοσοκομείων

2512134-1-735x459.jpg

Την ανάγκη για επείγουσες μεταρρυθμίσεις που θα έχουν ως στόχο να αποσυμφορήσουν τα νοσοκομεία, τόνισαν στις ομιλίες τους, στη διημερίδα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), τόσο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, όσο και ο υπουργός Υγείας, Ανδρ. Ξανθός, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη.

«Σε μία περίοδο που αυξάνονται οι ανάγκες, συρρικνώθηκαν οι δυνατότητες» είπε ο κ. Δραγασάκης και υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά είχαμε πρόβλημα αστέγων στη χώρα και οι δαπάνες στην υγεία μειώθηκαν κατά 40%.

Ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση με ισοπεδωμένα τα δικαιώματα των πολιτών και συμπλήρωσε ότι, έστω και τώρα, πρέπει να εξαιρέσουμε τις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας, την υγεία και την πρόνοια, από όποια περικοπή δαπανών. «Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε πλεονάσματα υψηλότερα από τους στόχους. Πέρυσι είχαμε πλεόνασμα 1,7 δισ. και ο στόχος είναι φέτος να εξασφαλίσουμε 1,5 δισ. Και αυτό το υπερβάλλον ποσό να το δώσουμε στην υγεία» πρόσθεσε. Επίσης, ανέφερε ότι θα πρέπει να επαναξιολογηθούν όλες τις δαπάνες, ώστε να γίνουν ανακατονομές μέσα στα υπουργεία που να βοηθούν το κοινωνικό κράτος.

Ο κ. Ξανθός, ο οποίος ανέβηκε πρώτος στη βήμα, σημείωσε ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα αναδιοργάνωσης για την ΠΦΥ, η οποία υπολείπεται σε ανθρώπινο δυναμικό και οργανωμένο σύστημα στα αστικά κέντρα. «Το στοίχημα τώρα είναι η στήριξη το ΕΣΥ, αλλά και η δομική αναδιοργάνωση του ΠΦΥ. Φέτος, εξασφαλίστηκε καλύτερη χρηματοδότηση, πρόσβαση των ανασφάλιστων και ηθικοποίηση του συστήματος με εξυγίανση του ΚΕΕΛΠΝΟ, στήριξη των μεταναστών, αναδιοργάνωση της ψυχικής υγείας» υποστήριξε.

Ο υπουργός Υγείας συνέχισε λέγοντας ότι η ΠΦΥ ήταν θεσμική αλλαγή χωρίς βάσεις και οργάνωση. «Το έλλειμμα αυτό αποτέλεσε και την Αχίλλειο πτέρνα του ΕΣΥ, αθώς υπήρξε ανεξέλεγκτη έλευση των πολιτών στη δευτεροβάθμια και δεν αναπτύχθηκε η πρωτοβάθμια, οδηγώντας σε συναλλαγές με ισχυρά συμφέροντα, με υψηλό κόστος και χαμηλή ποιότητα» εξήγησε.

Όπως ανέφερε ο κ. Ξανθός, τα επακόλουθα αυτής της κατάστασης στο ΕΣΥ είναι η ανυπαρξία πρόληψης και το υψηλό κόστος και σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια «εξαντληθήκαμε στις περικοπές χωρίς να αντιμετωπιστούν τα δομικά προβλήματα, μετακυλώντας το κόστος στις τσέπες των πολιτών»


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons