Οι τροφές «ασπίδα» κατά του Αλτσχάιμερ

Alzheimer-656x410.jpg

Κάθε 68 δευτερόλεπτα διαγιγνώσκεται και μια νέα περίπτωση νόσου Αλτσχάιμερ παγκοσμίως.

Πρόκειται για μια μη θεραπεύσιμη, εκφυλιστική ασθένεια και η πιο κοινή μορφή άνοιας. Εντοπίζεται στους ανθρώπους πάνω από 65 ετών αν και το λιγότερο συχνά, πρόωρο Αλτσχάιμερ μπορεί να εμφανιστεί πολύ νωρίτερα, ίσως και πριν τα 50.

Συνήθως, οι ειδικοί προτρέπουν όσους βρίσκονται σε «επικίνδυνες» ηλικίες, να ακονίζουν το μυαλό τους με μια σειρά από γρίφους, παζλ και σταυρόλεξα αλλά υπάρχουν και μια σειρά από τροφές που φαίνεται ότι βοηθούν εξίσου καλά και «φρενάρουν την ασθένεια». Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι αποτρέπουν την εκδήλωσή της, αλλά σε κάθε περίπτωση θωρακίζουν περισσότερο τον οργανισμό.

Εκτός πάντως από το να αποθηκεύετε στο ψυγείο σας τρόφιμα που ενισχύουν τον εγκέφαλο, ο Σύλλογος Αλτσχάιμερ συνιστά να περιοριστούν τα κορεσμένα λίπη, η χοληστερόλη, τα εξευγενισμένα σάκχαρα και το αλάτι.

Στον αντίποδα των παραπάνω, δείτε ποιες είναι οι τροφές που κρατούν μακριά το Αλτσχάιμερ…

Παντζάρια

trofes1.jpg

Σιρόπι από σφένδαμο

trofes2.jpg

Καλέ και σπανάκι

trofes3.jpg

 

Μούρα

trofes4.jpg

Σολομός

trofes5.jpg

Ελαιόλαδο

trofes6.jpg


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons