Το δυνατό φως βλάπτει τον μεταβολισμό

idea.medium.jpg

Η έκθεση στο δυνατό φως αυξάνει την αντίσταση στην ινσουλίνη, που με τη σειρά της αυξάνει το λίπος του σώματος, το βάρος καθώς και τον κίνδυνο για διαβήτη.

Επιστήμονες από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Northwestern έκαναν έρευνα που αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι το δυνατό τεχνητό φως είτε τη μέρα είτε τη νύχτα βλάπτει σοβαρά τον μεταβολισμό και επιβαρύνει το βάρος μας.Στο παρελθόν επιστήμονες από το ίδιο Πανεπιστήμιο είχαν βρει ότι όσοι εκτίθενται στο δυνατό φως νωρίς το πρωί έχουν πιο πολλές πιθανότητες να είναι αδύνατοι από ότι όσοι εκτίθενται σε αυτό μετά τι 12 το μεσημέρι. Σε συνδυασμό και με έρευνες που λένε ότι ποντίκια που εκτίθενται συνεχώς σε δυνατό φως έχουν πρόβλημα με την ινσουλίνη και το βάρος τους, οι επιστήμονες θέλησαν να διερευνήσουν το γιατί συμβαίνουν όλα αυτά.

Αυτό που βρήκαν ότι συμβαίνει είναι ότι αυξάνεται η αντίσταση στην ινσουλίνη, δηλαδή ότι η ινσουλίνη δεν είναι επαρκής για να μεταβολίσει το σάκχαρο που κυκλοφορεί στο αίμα με αποτέλεσμα να αυξάνεται το σάκχαρο του αίματος. Κατ’ επέκταση αυξάνεται το λίπος και το βάρος του σώματός μας και κατά συνέπεια η πιθανότητα να εμφανίσουμε διαβήτη.

Πιο συγκεκριμένα οι ερευνητές πήραν 19 ενήλικους και τους χώρισαν τυχαία σε 2 ομάδες. Στην πρώτη οι συμμετέχοντες εκτίθεντο επί 3 ώρες σε έντονο μπλε φως, ξεκινώντας μισή ώρα αφού ξυπνούσαν (πρωινό γκρουπ) και στη δεύτερη όπου εκτίθεντο επί 3 ώρες σε έντονο μπλε φως, αφού είχαν περάσει πλέον των δέκα ωρών από το πρωινό τους ξύπνημα (βραδινό γκρουπ). Οι συμμετέχοντες στο πρωινό γκρουπ έτρωγαν πρωινό σε έντονο φως και το βραδινό γκρουπ έτρωγαν το δείπνο τους υπό το έντονο φως.

Η έρευνα έδειξε ότι η έκθεση σε έντονο φως είτε το πρωί είτε το βράδυ επηρεάζει τον μεταβολισμό, καθώς η αντίσταση στην ινσουλίνη αυξανόταν και στις δύο περιπτώσεις αλλά το βράδυ υπήρχε και υψηλότερο σάκχαρο. Αυτό δείχνει ότι η έκθεση στο έντονο φως, οποιαδήποτε ώρα βλάπτει αλλά περισσότερο το βράδυ από ότι το πρωί.

Πηγή: vita.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons