Η Νέα Ζηλανδία αυξάνει τον φόρο στα τσιγάρα ενάντια στο κάπνισμα

What-Happens-When-You-Quit-Smoking-1.jpg

Κατά 10% ετησίως θα αυξάνεται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο φόρος στα τσιγάρα και τον καπνό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, επαναλαμβάνοντας το στόχο της για ‘εξάλειψη’ του καπνίσματος έως το 2025.

«Η αύξηση της τιμής του καπνού είναι το μόνο ισχυρό εργαλείο για τη μείωση του καπνίσματος. Όλοι οι καπνιστές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις αυξήσεις των τιμών. Όσο πιο πολύ καπνίζουν, τόσο πιο πολύ θα πληρώνουν. Όσο πιο πολύ πληρώνουν, τόσο μεγαλύτερο κίνητρο έχουν για να κόψουν το κάπνισμα», ανέφερε σε ανακοίνωση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Πεσέτα Σαμ Λότου-Ιίγκα.

«Οι προηγούμενες αυξήσεις φόρου μείωσαν την κατά κεφαλήν κατανάλωση καπνού κατά περίπου ένα τέταρτο και οδήγησαν χιλιάδες καπνιστές να το κόψουν, και δεν σταματάμε εκεί. Η αύξηση του φόρου στον καπνό σώζει ζωές», είπε ο Λότου-Ίιγκα

Κάθε χρόνο περίπου 4.500-5.000 Νεοζηλανδοί χάνουν τη ζωή τους από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα, και το 15% των ενηλίκων – ή περίπου 550.000 άτομα- καπνίζουν καθημερινά. Η αύξηση του φόρου εντάσσεται σε ένα πακέτο μέτρο που στόχο έχει να βοηθήσει τη Νέα Ζηλανδία να γίνει χώρα μη καπνιζόντων έως το 2025.

Η τιμή του απλού πακέτου των 20 τσιγάρων πιθανόν να αυξηθεί από τα περίπου 20 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (13 αμερικανικά δολάρια) στα περίπου 30 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (20 αμερικανικά δολάρια) το 2020. Η χώρα αναμένει από την κίνηση αυτή πρόσθετα φορολογικά έσοδα 425 εκατ. δολαρίων Νέας Ζηλανδίας (285,38 εκατ. αμερικανικών δολαρίων) τα επόμενα τέσσερα χρόνια.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons