Λιγότερο κρέας, περισσότερη ζωή

diet.medium.jpg

Έρευνα που έγινε σε 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους μας προτρέπει να βάλουμε τα λαχανικά στη ζωή μας και να λιγοστέψουμε το κρέας.

Η έρευνα έγινε από γιατρούς της Mayo Clinic και βρήκε ότι η καθημερινή κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος αυξάνει τη θνησιμότητα.

Οι συγγραφείς ανέλυσαν 6 μελέτες που εκτιμούσαν τα αποτελέσματα των κρεατοφαγικών και των χορτοφαγικών διαιτητικών συνηθειών στα ποσοστά θνησιμότητας με στόχο να δώσουν στους γιατρούς συγκεκριμένες κατευθυντήριες σχετικά με το αν θα πρέπει να συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να μην τρώνε κρέας.

Αυτό που προέκυψε είναι ότι οι γιατροί θα πρέπει να λένε στους ασθενείς να τρώνε περισσότερα λαχανικά και λιγότερο κρέας και να προτιμούν τη χορτοφαγική διατροφή.

Οι γιατροί της Κλινικής Μayo στην Αριζόνα αφού ανέλυσαν τις υπάρχουσες έρευνες σε σύνολο 1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων διαπίστωσαν ότι η θνησιμότητα από κάθε αίτιο είναι υψηλότερη για εκείνους με την υψηλότερη κατανάλωση κρέατος, ιδιαίτερα επεξεργασμένου. Αντιθέτως ο κίνδυνος μειώνεται τουλάχιστον στο μισό για εκείνους με την μικρότερη κατανάλωση κρέατος, ενώ στους χορτοφάγους (για περισσότερο από 17 χρόνια) παρατηρείται αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά 3,6 χρόνια.

Τα ευρήματα των ερευνητών αποδεικνύουν ότι η τροφή μπορεί να μας θεραπεύσει ή αντίθετα να μας κάνει κακό. Οι ειδικοί παρατήρησαν ότι ακόμα και η μικρή αύξηση στην κατανάλωση κρέατος ή παραγώγων του οδηγεί σε μεγαλύτερη θνησιμότητα από οποιαδήποτε αιτία (όχι μόνο από καρδιαγγειακά προβλήματα).

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Journal of the American Osteopathic Association.

Πηγή: vita.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons