Η καθημερινή μάχη μιας 22χρονης με την επώδυνη πάθηση στο δέρμα της

derma1.jpg

Η 22χρονη Emma Lawson έμεινε με μια επίστρωση από κόκκινα σημάδια σε όλο της τον κορμό, την πλάτη της, τα χέρια και το πρόσωπο της μετά από ένα ξέσπασμα της δερματικής πάθησης της ψωρίασης.

Οι κηλίδες όχι μόνο κλόνισαν την αυτοπεποίθησή της, αλλά επίσης πυροδότησαν μία μόλυνση σε όλο της το πρόσωπο από τη χρήση μιας μπατονέτας. Η νεαρή κοπέλα διαγνώστηκε για πρώτη φορά με ψωρίαση σε ηλικία 3 ετών, όταν η μητέρα της παρατήρησε κόκκινες πληγές στο κρανίο της. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε στην εφηβεία και όπως αναφέρει η ίδια δεχόταν πολλά πειράγματα και προσβολές, ενώ τη χλεύαζαν για τα σημάδια στο δέρμα της. Όταν έγινε 11 ετών, μικρές κόκκινες κηλίδες εμφανίστηκαν στα πόδια και την πλάτη της, αλλά ποτέ δεν ήταν περισσότερα από 3 τη φορά.

Ήταν μέχρι να φτάσει τα 19, οπότε η κατάστασή της επιδεινώθηκε και οι πληγές της εξαπλώθηκαν σε όλη την πλάτη, την κοιλιά, τα χέρια και το πρόσωπό της. Πλέον έχει δεκάδες κηλίδες να ξεχωρίζουν στο σώμα της και μιλάει για τη μάχη που δίνει καθημερινά με την πάθησή της. Όταν οι πληγές παλιότερα βρίσκονταν σε έξαρση, η 22χρονη κάλυπτε το δέρμα της με μακριά μανίκια και παντελόνια, ακόμη κι όταν οι θερμοκρασίες έφταναν τους 30 βαθμούς Κελσίου. Κάποιες μέρες απέφευγε ακόμη και τους καθρέφτες και αρνιόταν να βγει έξω.

«Μισούσα αυτό που έβλεπα στον καθρέφτη. Ήταν απλά ειδεχθές, κόκκινο και άσχημο. Ένιωθα απαίσια για τον εαυτό μου κάθε μέρα και όλες τις ώρες. Έβλεπα τα άλλα κορίτσια να φορούν σορτς, φορέματα και μπλούζες εξώπλατες και ένιωθα λύπη, επειδή δεν μπορούσα να φοράω ό,τι ήθελα», αναφέρει η ίδια και θυμάται ότι πέρασε τα 21α της γενέθλια στο νοσοκομείο λόγω μιας έξαρσης της πάθησης.

Σήμερα μιλάει για την ιστορία της, θέλοντας να δώσει το δικό της μήνυμα, καθώς αποκαλύπτει ότι πλέον δίνει τη μάχη πιο δυνατή από ποτέ και έχει μάθει να αγαπάει τον εαυτό της όπως κι αν είναι αυτός. Αποκαλύπτει τα κόκκινα σημάδια στο σώμα της και μιλάει για όσα περνάει θέλοντας να δώσει κουράγιο σε όσους έχουν παρόμοιο πρόβλημα. derma2.jpgderma3.jpgderma4.jpgderma5.jpgderma6.jpg


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons