Χωρίς δερματολόγους μετά τις 15.00 τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

hospital1-656x410.jpg

Η κατάργηση των εφημεριών στις υπάρχουσες δερματολογικές κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης αναγκάζει τους ασθενείς να απευθύνονται μετά τις 15.00 για επείγοντα δερματολογικά περιστατικά είτε σε παθολογικές κλινικές είτε σε ιδιώτες δερματολόγους.

«Αυτό συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό. Μία ενέργεια, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα με ελάχιστο κόστος και θα ανακουφίσει ιδιαίτερα την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας είναι η επαναλειτουργία της καθημερινής (πενθήμερης), διευρυμένης λειτουργίας (8 π.μ. – 8 μ.μ.) του ΝΑΔΝΘ, κατόπιν κοινής συμφωνίας του τρόπου διαμόρφωσής της (εξωτερικά – απογευματινά ιατρεία, εφημερία κλπ.), ώστε να εξυπηρετούνται και μάλιστα με υψηλού επιπέδου παροχές, οι πολίτες που επλήγησαν διπλά από τις μειώσεις των εισοδημάτων τους και τις περικοπές στις παροχές υγείας»ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο καθηγητής δερματολογίας και διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείων Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης (ΝΑΔΝΘ), Δημήτρης Ιωαννίδης.

Το Nοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης αν και συγχωνεύτηκε διοικητικά με το Ιπποκράτειο, διαθέτει σε πλήρη λειτουργία εξωτερικά ιατρεία και εργαστήρια (μυκητολογικό, ιστοπαθολογικό, δερματοσκόπησης, κλπ). Στους χώρους του Νοσοκομείου λειτουργεί επίσης Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου ενώ οι κλίνες νοσηλείας μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο, αφήνοντας κενό το πρόσφατα ανακαινισθέν κτήριο της Βίλλας Χατζηλαζάρου, το οποίο εδωρήθη από την οικογένεια στο Δημόσιο, με την προϋπόθεση της στέγασης του ΝΑΔΝΘ.

«Στην Α΄ Πανεπιστημιακή Κλινική του Α.Π.Θ. πραγματοποιούνται 10 τακτικά και 10 ειδικά εξωτερικά ιατρεία εβδομαδιαίως, εκ των οποίων τα 6 υπό την παρουσία φοιτητών. Συνολικά, τα τελευταία έτη, εξετάζονται στην Πανεπιστημιακή Κλινική περί τους 2500 ασθενείς μηνιαίως» ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης.

Ο κ. Ιωαννίδης και τα μέλη της κλινικής, έχουν υποβάλει στους αρμοδίους τις παρακάτω προτάσεις, οι οποίες, όπως ανέφεραν, συνάδουν με την τρέχουσα οικονομική συγκυρία και επιλύουν ταυτόχρονα πολλά προβλήματα:

* Επαναφορά των κλινών νοσηλείας των ασθενών στο ιδιόκτητο ακίνητο του ΝΑΔΝΘ, για την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του ΝΑΔΝΘ από άποψη υποδομών αλλά και ιστορικής διαδρομής, πράγμα που δεν αντίκειται στους ισχύοντες Οργανισμούς, ούτε απαιτεί να ανακτήσει το ΝΑΔΝΘ διακριτή νομική προσωπικότητα, γενονός που θα επέφερε καινούριες δαπάνες.

* Ενίσχυση της λειτουργίας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και του Φαρμακείου, ώστε να υποστηριχθεί μερικώς η επαναφορά των κλινών.

* Επαναφορά τουλάχιστον δύο διοικητικών υπαλλήλων από τους πολλούς που με τη διοικητική ενοποίηση μεταφέρθηκαν το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons