Ο ιδρυτής του Napstern δωρίζει 250 εκατ. δολάρια για τη μάχη κατά του καρκίνου

parker.jpg

Το ιλιγγιώδες ποσό των 250 εκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει ο πολυεκατομμυριούχος Σον Πάρκερ, ο ιδρυτής του Napster και πρώτος πρόεδρος του Facebook, σε έξι ερευνητικά κέντρα για τον καρκίνο, μέσω του ιδρύματός του που θα ασχολείται αποκλειστικά με τις έρευνες για την ανοσοθεραπεία, μια νέα, πολλά υποσχόμενη, θεραπευτική μέθοδο.

Οι ανοσοθεραπείες που έχουν αναπτυχθεί την τελευταία δεκαετία συνίστανται στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος προκειμένου να εντοπίζει και να καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα.

«Βρισκόμαστε σε μια καμπή στην έρευνα κατά του καρκίνου και πρέπει να βελτιώσουμε τις μοναδικές δυνατότητες της ανοσοθεραπείας ούτως ώστε να μετατρέψουμε όλους τους καρκίνους σε ασθένειες που θα είναι δυνατόν να ελεγχθούν, κάτι που θα σώσει εκατομμύρια ζωές», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σον Πάρκερ.

Η ανοσοθεραπεία επιτρέπει ήδη την αποτελεσματική αντιμετώπιση του μελανώματος, μιας επιθετικής μορφής καρκίνου του δέρματος για την οποία δεν υπήρχε κάποια θεραπεία μέχρι σήμερα. Η προσέγγιση αυτή αρχίζει να εφαρμόζεται σταδιακά και σε άλλες μορφές καρκίνου.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, που ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι πάσχει από μελάνωμα με μεταστάσεις στον εγκέφαλο, είπε πρόσφατα ότι αφού υποβλήθηκε σε ανοσοθεραπεία δεν εντοπίζονται πλέον στον οργανισμό του καρκινικά κύτταρα.

Ο στόχος του Ινστιτούτου Πάρκερ είναι να επιταχυνθεί η πρόοδος στην έρευνα για την ανοσοθεραπεία ώστε να μετατραπεί ο καρκίνος σε μια ιάσιμη ασθένεια. Για τον λόγο αυτό θέλει να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των καλύτερων επιστημόνων οι οποίοι θα μπορούν να μετατρέψουν τις ανακαλύψεις τους σε θεραπευτικές μεθόδους. Το Ινστιτούτο Πάρκερ έχει περίπου 40 εργαστήρια και περισσότερους από 300 ερευνητές. Το καθένα από τα ερευνητικά κέντρα του δικτύου του Ινστιτούτου Πάρκερ θα λάβει αρχικά 10-15 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό θα αυξάνεται κάθε χρόνο μέσω δωρεών, ενός μηχανισμού χρηματοδότησης και άλλων πόρων.

Και άλλοι εύποροι Αμερικανοί επιχειρηματίες έχουν ανακοινώσει την τελευταία περίοδο ότι θα δώσουν σημαντικά ποσά στην έρευνα για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Τον Μάρτιο, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο ιδρυτής της Jones Apparel Group Σίντνεϊ Κίμελ και άλλοι φιλάνθρωποι ανακοίνωσαν ότι θα δωρίσουν 125 εκατομμύρια δολάρια στην ιατρική σχολή του Τζον Χόπκινς, στη Βαλτιμόρη, προκειμένου να διατεθούν στις έρευνες για την εξέλιξη της ανοσοθεραπείας. Το 2014 ο δισεκατομμυριούχος Ντάνιελ Λούντβιχ έδωσε 540 εκατομμύρια δολάρια σε έξι ερευνητικά κέντρα ενώ ο Φιλ Νάιτ, ο συνιδρυτής της Nike, δεσμεύτηκε να δωρίσει 500 εκατομμύρια στα ερευνητικά κέντρα του Πανεπιστημίου Επιστημών του Όρεγκον.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons